top of page

12. luukku - tiesitko tätä joulutähdestä?

Tämä postaus on omistettu joulutähdelle, koska tänään Yhdysvalloissa on virallinen joulutähden päivä. Kokosimme tähän muutaman mielenkiintoisen tiedon joulutähdestä, joita et ehkä vielä tiennyt.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-luukku-12-joulukuuta-joulutähtipäivä

USA:n virallinen joulutähtipäivä

12. joulukuuta on Yhdysvaltain virallinen joulutähtipäivä eli National Poinsettia Day. Suositut joulutähdet merkitsevät joulukauden alkua, jolloin niitä on tapana lahjoittaa runsaasti perheelle ja ystäville. Siitä syystä ja rakentaakseen kulttuurista siltaa Meksikon ja USA:n välille, kongressi päätti virallisesta joulutähtipäivästä vuonna 2002.

Poinsettia on saanut nimensä Joel Poinsett`n mukaan. Hän oli Yhdysvaltojen ensimmäinen suurlähettiläs Meksikossa, kiinnostunut kasveista ja lähetti heti meksikolaisia joulutähtiä kotimaansa puutarhoihin ja ystävilleen.

Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulutähti-Bubble-ruukussa

Joulutähtipunssi

Ja tietysti virallisena joulutähtipäivänä juodaan joulutähtipunssi eli Poinsettia Punch, joka on kiva resepti vaihtoehdoksi esimerkiksi glögille.

Alkoholiton joulutähtipunssi:

  • 4 dl karpalomehua

  • 6 dl ginger alea eli inkiväärijuomaa

  • ripaus sitruunamehua tai limeä

Rivin-Sisustus-suunnittelu-joulutähtipunssi

Alkoholillinen joulutähti punssi

  • 0,75 l karpalomehua

  • 1 l soodavettä, hiilihapotettua vettä

  • 1 pullo kuohuviiniä

  • 1 dl karpaloita


Dia del la Virgen

Myös Meksikossa on tänään juhlapäivä Dia del la Virgen jolloin juhlitaan joulutähteä, Meksikossa nimeltään La Flor de la Nochebuena eli Flower of th Holy Night. Joulutähdestä kerrotaan legendaa, että köyhä tyttö halusi viedä joulumessuun Jeesus lapselle lahjan, mutta hänellä ei ollut varaa ostaa mitään. Hänen serkkunsa sanoi, että tärkeintä on muistaminen, joten tyttö keräisi rikkaruohoja tienvarresta. Kun hän vei kimpun alttarille, se puhkesi täyteen kukoistukseen kukkivia joulutähtiä.


Yli 150 variaatiota

Vaikka Suomessa yleisimmin ostettu joulutähti on punainen, joulutähtiä on yksikukkaisia, monikukkaisia, puumaisia ja eri värisiä jopa keltaisia variaatioita yli 150 erilaista. Ja oikeastaan joulutähden varsinaiset kukkaset ovat vaaleat pallurat keskellä ja niiden ympärillä olevat suojuslehdet ovat ne värikkäät "kukat".


Rivin-Sisustus-suunnittelu-kirjava-joulutähti
Rivin-Sisustus-suunnittelu-kirjava-joulutähti
Rivin-Sisustus-suunnittelu-kirjava-joulutähti

Joulutähdet ovat hyvin arkoja kylmälle ja vedolle, lue lisää hoitovinkeistä täältä.


Sanja & Sirpa


Comments


bottom of page