top of page

4 erilaista puutarhakohdetta

Pari viime viikkoa on lomailtu mökillä, sekä käyty tutustumassa neljään erilaiseen puutarhakohteeseen.


Seitsemän tähden kaikkien ihmisten -puutarha

Alvettulasta Hauholla tai oikeammin nykyään Hämeenlinnasta, löytyy pienen hiekkatien päästä kiinalainen puutarha, jonka omistaja Urho hurahti ensimmäisellä Kiinan matkallaan vuonna 2009 kiinalaisiin puutarhoihin ja päätti perustaa sellaisen 2000 neliön tontilleen. Matkoja on tehty lisää sen jälkeen, ideoita on kertynyt, ja työ on tuottanut upeaa tulosta.


Urho lähtee esittelemään puutarhaansa, jossa saa vierailla, vaikka hän ei olisikaan paikalla. Pääportissa on tervetulotoivotukset sivuilla ja ylhäällä puutarhan nimi, Seitsemän tähden kaikkien ihmisten puutarha. Apua kiinalaisiin merkkeihin on saatu omistajan nyt jo edesmenneeltä ystävältä, kiinalaiselta taijimestarilta.Puutarhan kasveiksi on valittu Suomessa menestyviä kasveja, kuten tuijia, rohtokatajaa ja koreanpihta, jonka kävyt kasvavat "ylösalaisin". Talvenarka hakuropaju on talvehtinut jo useita vuosia paikallaan ilman sen kummempaa peittelyä.Paviljongista voi ihailla puutarhan keskellä olevaa lampea, jonka ympäri kulkee kivetty polku.


Portaat johtavat taloon, jossa on taijimestarin oma huone. Siellä kiinalaisen musiikin säestämän Urho esittelee kiinalaisia esineitä ja videoita Kiinasta.


Kiitos Urho puutarhakierroksesta ja mukavasta seurasta!


Historiallinen Hauho

Jos kiinnostuit käymään kiinalaisessa puutarhassa, kannattaa myös poiketa Hauhon keskustassa. Hauholla on meneillään Niskavuoriviikko, joka sisältää erilaisia tapahtumia. Avoimet puutarhat tapahtuma oli eilen, ja sen kunniaksi pääsi tutustumaan Wanhan raitin puutarhoihin. Vaikka enää puutarhoihin ei pääsekään Hauhon Wanhan raitin idyllinen puutaloalue ja keskiaikainen harmaakivikirkko ovat jo sinällään tutustumisen arvoisia. Tässä muutamia kuvia.


Rönnvikin viinitila

Jos olet liikkunut Hämeenlinnassa, Lepaan viinitila, 9-reikäinen golfkenttä ja puutarhaopisto saattavat olla tuttuja, mutta kannattaa pistäytyä myös Pälkäneen Laitikkalan Rönnvikin viinitilalla, jossa valmistetaan marjoista viinejä, hiilihapotettuja mietoja viinejä ja limonadia.


Rönnvikissä voi tutustua tilaviinien valmistukseen ja pontikkapannunäyttelyyn tai ottaa osaa elämystapahtumiin kuten viinin maistajaisiin, metsäbaariretkeen, vääntää kranssia rautalangasta tai nauttia bistrossa maukas hämäläinen lounas, jonka vaihtoehdot on koottu lähitilojen antimista.Kenkävero

Vaikka Mikkelin Kenkäverossa on tullut juotua kahvia aiemminkin, upea puutarha oli jäänyt näkemättä. Kauempaa katsottuna puutarha näytti rehottavan villinä, mutta kun sinne meni sisälle, näki paremmin akvarellimaisen väreillä leikittelyn. Rinnepuutarhassa oli isoja kasvialueita, joissa tällä hetkellä kukki unikkoa, laventelia, liljoja ym.Välillä silmään sattui ihania yksityiskohtia: makrameeleninki ja käsilaukusta pilkistävä muratti mallinuken päällä, humalasta rakennetut pylväsrykelmät ja hienot tanssiaisleningit.Mukavaa viikonloppua!


Sirpa

Kommentare


bottom of page