top of page

6. luukku - kimppu luonnon antimista

Metsä ja luonto ovat aina olleet lähellä meidän molempien sydäntä, ja itsenäisyyspäivän perinteeksi meille onkin muodostunut perheen yhteinen kävelyretki koiran kanssa nauttien luonnosta ja pimeän tullen ihmisten sytyttämistä kynttilöistä, jotka tuovat iloa ja tunnelmaa. Niinpä tiesimme heti, mistä itsenäisyyspäivän asetelma tulisi koostumaan. Tämän asetelman tekoon, et siis tarvitse kuin lehtipuun ja havun oksia sekä puolukan varpuja, joita on saatavilla omassa pihassa, metsässä tai useissa kukkakaupoissa,


Rivin-Sisustus-suunnittelu-Rings-vaasi-6-luukku

Valitsimme tähän asetelmaan meidän verkkokaupasta löytyvän pronssin sävyisen Rings -vaasin (päivitys: vaasi on valitettavasti loppunmyyty). Se on sopivan korkea, näyttävän ja juhlavan näköinen sekä siinä on samoja sävyjä käyttämämme oksan kanssa.

Rivin-Sisustus-suunnittelu-Rings-vaasi

Voit pitää kimpun yksinkertaisena ja itse asiassa jo muutamalla oksalla ja varvulla saat kauniin asetelman.

Kaikkien oksien ei tarvitse olla ikivihreitä havun oksia vaan osa voi olla ruskeita lehtipuiden oksia, joissa esim. roikkuu kuivuneita marjoja tai nuppuja. Tällä hetkellä käytetään hyvin paljon paljaita oksia kukka-asetelmissa tuomassa korkeutta ja mielenkiintoa vihreiden sävyjen sekaan.


Ohjeet asetelman tekoon

1. Aloita asetelman tekeminen valitsemalla kaunis oksa, joka on tarpeeksi korkea ja tuo myös sopivasti näyttävyyttä siihen. Aseta oksa ruukun keskelle


Rivin-Sisustus-suunnittelu-Rings-vaasi-havu-ja-kuivakukka-asetelma

2. Lisää seuraavaksi muutama eri muotoinen ja pituinen havun oksa. Tähän sopii hyvin esimerkiksi kuusen tai männyn oksat ja mikäli haluat tästä pitkäkestoisemman asetelman, voit kokeilla eukalyptuksen oksia, jotka kuivuvat kauniisti ajan kanssa.


Rivin-Sisustus-suunnittelu--havu-ja-kuivakukka-asetelmaa-tekemässä

3. Lisää lopuksi vielä puolukan varpuja, jotka tuovat asetelmaan lisää mielenkiintoa ja niiden orgaanisen muotoiset lehdet korostavat ruukun pyöreitä muotoja. Tämä asetelma sopii täydellisesti paikkaan, jossa sillä on tilaa tulla esille, jotta sen kapeat oksat erottuvat kauniisti.


Rivin-Sisustus-suunnittelu--havu-ja-kuivakukka-asetelmaa-tekemässä

Rivin-Sisustus-suunnittelu-Rings-vaasi-havu-ja-kuivakukka-asetelma

Itsenäisyyspäivän tulee yleensä mietittyä kaikkia niitä ihania asioita, joita Suomeen liittyy, ja luonto ja vehreys on meidän listan kärjessä. Lenkki luonnossa tai ihan vaan istuminen hetken ulkona pihalla rauhoittaa arjen kiireistä ja useimmiten silloin tulee myös hyviä ideoita mieleen. Mikäpä siis sen parempaa, kun laittaa lämpimät kengät jalkaan ja kävellä omalle pihalle hakemaan kauneimpia oksia.


Ihanaa itsenäisyyspäivää! 🤍💙


Sirpa ja Sanja


Commenti


bottom of page