top of page

Habitaresta ideoita sisälle ja ulos

Opiskelen sisustussuunnittelua ja olimme sisustuskoulun kautta vierailulla Habitaressa. Sisätilojen sisustushan jatkuu ulkona, joten sisustusmessuilta saa hyviä ideoita myös puutarhan puolelle.


Tällä hetkellä sisutuksessa käytetään paljon mausteisia värejä, murrettuja pastellisävyjä, pyöreitä muotoja ja luonnollisia materiaaleja kuten pellavaa, puuta ja rottinkia - tämä näkyi myös messuilla.

Paksuista puunrungoista tehdyt pöydät ovat ulkotilojen lisäksi löytäneet tiensä myös sisätilojen sisustukseen. Näppärä hioo puun kannosta pöydän tai kutoo itselleen tyynynpäällisen.

Luonnonmukaisuus, minimalistisuus ja selkeys näkyivät sisustusasetelmissa, kuten puutarhassakin (puutarhatrendit 2019, osa 1, puutarhatrendit 2019, osa 2). Maljakkoon voi laittaa vaikka tammen oksia, ne luovat näyttävän ja elävän kokonaisuuden. Kukkia ei aina tarvitse ostaa kaupasta vaan kasveja ja kukkasia voi poimia myös pihalta tai tien varsilta.


Törmäsin jo aikaisemmin Pinterestissä käteviin ja kauniisiin lasisiin kasteluvahteihin (alla olevassa kuvassa) ja pienen selvityksen jälkeen selvisi, että niitä on myös saatavana Suomesta Muurlan valmistamana. Lasipallo täytetään vedellä, sille kaivetaan valmiiksi pieni kolo, jotta multaa ei mene veden sekaan ja näin kasvi saa sopivan verran vettä. Tätä voi käyttää matkojen aikana tai ihan vaan arkena, jos ei muista kastella kasveja :). Messuilta näitä ei saanut ostettua mukaan, joten täytyy pistäytyä Muurlan myymälässä, kun käyn veljen luona Turussa.


Myös kodin sisustuksessa näkyvät luonnonmateriaalit, kivet, hiekka ja puuesineet tai

-huonekalut.

Kasvit ovat olennainen osa keittiökalusteita.

Hollantilaisissa puutarhaohjelmissa on käytetty paljon istutusten reunoina teräslevyjä ja teräksisiä ruukkuja, jotka ajan saatossa ruostuvat kauniisti. Nyt niitä näkyi Habitaressakin. Alla olevat ruukut olivat olleet ruostumassa ensin jonkin aikaa ulkona, ennen kuin ne tuotiin messuille.

Luonto ja vihreä väri ovat nyt trendikkäitä - puutarhan harrastajille ihan perus juttu!Jos suuntaat viikonloppuna Habitareen, nautinnollisia hetkiä siellä ja jos et, niin muuten vain rentouttavaa viikonloppua,


Sanja
Comments


bottom of page