top of page

Häiden kukkakoristelut

Loma loppui ryminällä, kun hoidimme viime viikonloppuna häiden kaikki kukat ja kukkakoristelut, joka käytännössä tarkoitti: morsius- ja heittokimppua, 4 viehettä, 4 hiuskoristetta, 15 kukka-asetelmaa, 2 taulun ja 82 serviettikoristetta.

Rivin-Sisustussuunnittelu-itsetehty-viehe

Aloitimme hommat jo edellisenä päivänä morsiuskimpusta, jonka pääväreiksi oli valittu nude, valkoinen ja harmaanvihreä. Kimppu rakennettiin valkoisista ja nuden värisistä neilikoista, valkoisista ruusuista ja harmahtavista eukalyptuksen oksista. Sen lisäksi tehtiin erillinen, pienempi "heittokimppu. Samoihin sävyihin mätsättiin vielä sulhasen ja bestmanien neljä viehettä, joihin suihkutettiin lopuksi vettä, ja ne laitettiin minigrip pusseissa jääkaappiin yöksi. Seuraavana aamuna ne olivat kuin juuri tehtyjä!


Rivin-Sisustussuunnittelumorsius-kimppu
Rivin-Sisustussuunnittelu-itsetehty-vieheitä

Ehkä ajallisesti aikaa vievimmät olivat hiuskoristeet, joissa käytettiin valkoisia ruusuja ja neilikoita, roosan väristä hortensiaa Annabelleä, köynnöshortensiaa, heiniä, maksaruohoa ja eukalyptuksen lehtiä. Kukista käytettiin vain nuput ja kukat, joihin sidottiin ohuen ohutta rautalankaa kieputtaen ympärille kukkateippiä. "Oksat" koottiin yhteen, ja rautalanka kieputettiin hiuskamman ympärille. Lopuksi hiuskammoille tehtiin sama käsittely kuin vieheille.

Rivin-Sisustussuunnittelu-morsiamen-hiuskoriste
Rivin-Sisustussuunnittelu-häiden-hiuskoristeita

Sisääntulon tervetulotaulu samoin kuin rautakehikkoon pyykkipojilla ripustettu istumajärjestyksen koristeet oli rakennettu kukkasieneen muratista, hortensioista ja neilikoista. Hortensiat ja muratit ovat vielä viikonkin kuluttua voimissaan, vaikka kukkasienessä ei ollut yhtään vettä.


Rivin-Sisustussuunnittelu-tervetulokyltin-koristeet
Rivin-Sisustussuunnittelu-häiden-istumajärjestyksen-koristeet

Vieraiden pöytiä, buffettia, baaria ja tervetulopöytää koristivat erilaiset ja eri kokoiset asetelmat. Sävyt ja käytetty materiaali olivat häiden teeman mukaisesti hillittyä valkoista, nudea ja vihertävän harmaata. Kimppuihin tukea ja lisää vihreyttä toivat maksaruohon, pionin ja varjoyrtin lehdet.

Rivin-Sisustussuunnittelu-häiden-pöytäkoristeet
Rivin-Sisustussuunnittelu-häiden-pöytäkoristeet
Rivin-Sisustussuunnittelu-häiden-pöytäkoristeet

Rivin-Sisustussuunnittelu-häiden-pöytäkoristeet


Perjantai iltana oli väännetty sormet ja ranteet kipeinä 82 lautasliinakoristetta, joissa oli koristeheinää, rakuunaa, minttua, neilikan nuppuja ja köynnöshortensian oksia solmien kaikki yhteen pellavanarulla. Rakuuna ja minttu tuoksuivat hennosti.

Pyöreä vaasi oli "ristikoitu" teipillä, jonka avulla koristeet saatiin astiassa pystyyn veteen. Pikkuhiljaa "ristikoita" poistettiin sivuilta koristeiden valmistuessa ja astian täyttyessä. Koristeet imivät koko yön vettä itseensä ja olivat freesejä, kun ne jaettiin lautasliinojen ja nimikylttien koristeeksi juhlapaikalla.


Rivin-Sisustussuunnittelu-häiden-lautasliina-koristeet-maljakossa
Rivin-Sisustussuunnittelu-häiden-lautasliina-koristeet-maljakossa


Mukavaa viikonloppua!


Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page