top of page

Häikäisevän upea puutarhanäyttely Hollannissa

Olimme Sanjan kanssa inspiroitumassa Hollannissa kerran kymmenessä vuodessa järjestettävässä puutarhanäyttelyssä Floriadessa. Jos vähänkin liikut siellä päin, sitä ei kannata jättää väliin, Näyttely on avoinna lokakuuhun asti.


Rivin-Sisustus-Kiinalainen-bambupuutarha-Floriadessa

Me lähdimme Sanjan kanssa Schipholin lentokentältä junalla, joita menee säännöllisesti Almereen, mutta paikan päälle pääsee myös autolla tai bussilla. Almeren asemalta voi jatkaa joko puolen tunnin välein kulkevalla bussilla tai kävellä 10 minuuttia satamaan ja mennä sieltä veneellä, me valitsimme veneen. Ulkona oli 27 astetta ja hieman oli hiki päässä, kuun raahauduimme satamaan, mutta muuten vene oli mukava vaihtoehto. Veneen hauska kapteeni kertoi 4 metriä merenpinnan alapuolella olevan, Alankomaiden nuorimman kaupungin Almeren historiasta ja kuinka meri oli patoamalla muutettu sisämereksi, osittain kuivatettu ja alettu rakentaa taloja 1976.Näyttelyssä Growing Green Cities (Kasvavat vihreät kaupungit) oli paljon kestävästä kehityksestä, ekologisesta rakentamisesta, ja se jakaantui eri alueilla erilaisiin aiheisiin: maat, hollantilainen puutarhatalous, taide, tulevaisuuden asuminen. Yllä olevat kuvat ovat saksalaisesta paviljongista, Biotopiasta.


Tässä postauksessa on muutamia esimerkkejä eri maiden upeista puutarhoista, joita kokonaisuudessaan oli parikymmentä.


Kiina


Kiinalla oli kansainvälisistä rakentajista suurin alue 4200 m2 teemalla Growing Bambu Forests, ja alueella oli esimerkkejä bamburakentamisesta: rakennelmia, siltoja, kalusteita, seinäkkeitä, aitoja, sekä bambupuutarha.

Satoyama - Japani


Satoyama merkitsee aluetta, jonka ihmiset ja luonto ovat jakaneet hyvässä sovussa vuosisatoja. Alueella oli esimerkkejä, kuinka puutarha sulautuu metsään, mutta meitä kiinnostivat erityisesti ikebana, japanilainen kukkienasettelu, sisä- ja ulkopuutarhat ja esittely, kuinka toteuttaa bonsai.


Ranska

Ranska oli tarttunut kestävän kehityksen teemaan yhdistäen tulevaisuuden kaupungit, kierrätyksen ja kasvit. Kukkatornien ovat varmasti upeat kuukauden kuluttua, ideahan oli vähän kierrätetty Singaporen Garden by the Bay:stä (kuva alla).

Singapore, Garden by the Bay

Qatar

Qatarissa on perinteisesti rakennettu kyyhkysille torneja, joissa ne voivat muuttomatkallaan levähtää. Nyt perinteiset tornit oli otettu malliksi ja rakennettu tornin seinät viherkasveista.


Yhdistyneet Arabiemiraatit


Ehkä yksi kauneimmista ja ihmeellisimmistä puutarhoista oli Yhdistyneiden Arabiemiraattien alue, jossa kasvoi suolaisessa hiekassa viihtyviä kasveja, joilla haluttiin osoittaa, että autiomaakin voidaan muuttaa viheralueeksi. Paviljonki oli rakennettu 3D-printtaamalla seinät ja sisällä pystyi virtuaalisesti tutustumaan merenalaiseen kasvillisuuteen.


Ensi postauksessa sitten muista alueista, joita oli runsaasti.


Inspiroivaa viikonloppua,


Sirpa

Comentarios


bottom of page