top of page

Harmaita sävyjä puutarhamessuilla


Eilen olimme Messukeskuksessa Puutarhamessuilla ja mitä siitä voisi sanoa? Yleisilme puutarhan kalusteissa oli harmaa ja harmaan eri sävyt sekä pastellivärit. Syvä teräksenharmaa on kaunis ja yhdistettynä pastellisävyihin korostaen niiden pehmeyttä ja lempeitä sävyjä, mutta jotenkin odotin valkoisia tai vaaleita upottavia lepotuoleja ja lounge sohvia. Tuolit kyllä olivat kauniita ja muhkeampia kuin aiemmin, mutta kuinka mukava niissä on löhöillä, enpä tiedä....

Sohva ei ole ehkä näytä kaikkein rennoimmalta, mutta väriyhdistelmät hivelevät silmää. Kiva yksityiskohta on kuparinen pöytäsetti. Kupari on jo ollut tovin muodissa niin sisällä kuin ulkona ja näyttää olevan vielä ainakin tämän kesän.

Muurikivistä on helppo tehdä näyttäviä kokonaisuuksia ja näppärä rakentaakin niistä ja allasmuovista pitkänomaisen vesialtaan tai rakentaa kasveille korotetun kivialtaan, niin että nurmikon ajaminen sujuu helpommin ja kasvit tulevat paremmin esiin.


Muotoon sidottuja puita voi kasvattaa eri hedelmäpuista. Alla kuvassa on muotoon sidottu päärynäpuu, joita minäkin yritän kasvattaa puutarhassani. Niiden kasvattamisesta joskus myöhemmin.
Tutustuimme messuilla myös pihakivieyksien maalaamiseen. Kiviä, betonikiviä ja muita pihan rakennusmateriaaleja on nykyään kaiken muotoisia, kokoisia ja värisiä. Tai jos sinulla on ennestään kivetys, joka näyttää jo vähän kulahtaneelta, sen voi käsitellä esim. Patio kivikuullotteella. Pinnoite ei tosin kestä kuin muutaman vuoden, jonka jälkeen käsittely on tehtävä uudelleen, mutta aion kokeilla ideaa etuterassiimme. Kerron sitten miten meni.

Terassien ja kivetysten muodot voivat vaihdella ja alla oleva pyöreistä muodoista toteutettu kivetys on varmasti joka puutarhan katseenvangitsija. Pyöreät muodot näkyvät muutenkin nyt vahvasti sisustuksessa, kuten pihapöydissä, -kalusteissa ja ruukuissa.


Ja jos mietit, kuinka rajaisit terassin eri alueet, niin tilanjakajina voit käyttää korkeita puita, ruukkukasveja tai viherseinäke kasvihyllykköä.

Toimii.Comments


bottom of page