• Sirpa

Huonekasveista ja vähän muustakin

Sanjan uuden kodin remontti on jotenkin hiipinyt myös meidän aikatauluihimme ja puutarhatöistä on tehty vain ne välttämättömimmät. Pakkaspeitteet on edelleen levittämättä ja muutamassa ruukussa rehottaa kasveja, jotka olisi pitänyt istuttaa maahan talveksi. Toivottavasti maa ei jäädy /tule kovia pakkasia, koska tänäkin viikonloppuna ne jäävät tekemättä. No, kaksi isoa verililjaa saivat uuden kodin Sanjan olohuoneesta.Hollannista tilatut verililjan näköiset Phormium Flamingot koristavat meillä kylpyhuonetta. Kylpyhuoneen yleisilmettä rauhoittaneesta kaakelien välien maalauksesta kerroin viime vuoden postauksessaJos kasvien väri näyttää epämäärisen harmahtavalta, vika ei ole kuvissa. Kasvit ovat juuri niin kiehtovan harmaan mustan punertavia.Samaa tummaa sävyä on myös musta palmuvehka. Palmuvehkat ovat ehdottomia suosikkejani, koska ne eivät pienistä hätkähdä; niitä voi pitää pimeässä tai unohtaa kastella. Musta väri ei tee niistä yhtään sen herkempiä.


Betoniruukut ovat super käytännöllisiä: ne voi jättää talveksi ulos tai maalata mielensä mukaiseksi. Ulkona maali voi pakkasessa lohjeta, mutta sisällä ei ole sitä ongelmaa. Alla näkyvät ruukut olivat alun perin harmaita, mutta musta sopii paremmin kylpyhuoneen väreihin. Jos katsot tarkkaan kaakeleita ruukkujen takana, huomaat, että osa kaakelien väleistä on valkoisempia kuin muut. Niiden valkoiseksi maalausprojekti jatkuu taas talvella.Jos sinullekin kastelu aiheuttaa haastetta tai mietit, kuka kastelisi kasvisi matkan aikana, niin kannattaa harkita Habitaressa esitellyn Muurlan kasteluvahdin hankkimista. Ajelimme viikonloppuna Turussa ja poikkesimme Muurlan myymälässä juuri niitä varten. Varjoviikuna on viihtynyt hyvin valoisassa olohuoneessamme, mutta nyt talven lähestyessä se on alkanut tiputtaa yksittäisiä lehtiään. Saa nähdä auttaako kasteluvahti asiassa...kerron sitten myöhemmin.
Myymälässä oli kaikkea muutakin mukavaa kuten postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyviä kasvikasseja. Kiva, kun kasveja ei tarvitse välttämättä istuttaa purkkiin. Meillä helppohoitoinen pullojukka on löytänyt paikkansa samppanjajäähdyttimestä.Rentouttavaa viikonloppua!


Sirpa