top of page

Ideoita joulusisustukseen

Kuusta ei vielä kanneta sisään, mutta joulutunnelmaa voi pikkuhiljaa alkaa rakentaa kynttilöillä, kausivaloilla, itsetehdyillä asetelmilla, kransseilla ja kukka-asetelmilla.


Joulu kotiin

Paristokäyttöiset, ajastimella toimivat led-kynttilät ja -valoketjut eivät kuluta paljoa energiaa ja tuovat terassille, parvekkeelle tai sisälle taianomaista tunnelmaa, kun pimeys laskeutuu illalla yhä aiemmin ja aurinko nousee myöhemmin.


Rivin Sisustussuunnittelu - tunnelmallinen terassi
Rivin Sisustussuunnittelu - valot luovat tunnelmallisen terassin
Rivin Sisustussuunnittelu - koristele havun oksa  led-valoilla

Julkaisimme viime vuonna joulukuun jokaisena päivänä ohjeen yksinkertaiseen, itsetehtyyn kukka-asetelmaan tai kranssiin, poimimme nyt tätä postausta varten niistä parhaat ideat.


Itse tehty joulu

Helppoja itsetehtyjä joulukoristeita saa kuivatuista sitrushedelmä- tai omenaviipaleista, joita kuivataan uunissa 75 asteessa noin 3-4 tuntia uunin luukku raollaan. Kuivattuja hedelmiä voi käyttää kransseissa, DIY kukka-asetelmissa tai muuten vaan koristeena. Ohjeet alla olevaan kukka-asetelmaan löydät postauksestamme täältä.

Rivin Sisustussuunnittelu - kuivatut sitrushedelmät joulu-asetelmassa
Rivin Sisustussuunnittelu - kuivatut sitrushedelmät joulu-asetelmassa
Rivin Sisustussuunnittelu - kuivatut hedelmät kranssissa
Rivin Sisustussuunnittelu - muhkea joulukranssi DIY

Muhkean, yksinkertaisen joulukranssin Sanja toteutti viime vuonna ja kranssin ohjeet löydät täältä.


Joulun kukka-asetelmat DIY

Joulu on kukkakauppojen kulta-aikaa, mutta kaikkea ei suinkaan tarvitse ostaa kaupasta vaan tarvikkeet löytyvät luonnosta ja ohjeet netistä. Tähänkään superhelppoon ja edulliseen asetelmaan ei tarvita kuin erilaisia heiniä, vaasi ja ripaus hopea tai kulta maalia. Katso tarkemmat ohjeet täältä.


Rivin Sisustussuunnittelu - heiniä jouluasetelmassa

Orkidea on ihanan eksoottinen kukka, mutta myös yleinen joulukukka. Tämä orkidea-asetelma tuo näyttävyyttä ja joulutunnelmaa kotiin kuin kotiin. Siihen ei tarvita kuin orkidea, kaunis vaasi, tarjotin ja muutama oksa, ohjeet löydät täältä. Sisusta kotisi kukka-asetelmalla tai anna se joululahjaksi.


Rivin Sisustussuunnittelu - upea orkidea-asetelma

Toinen upea joulukukka on amaryllis, jota voi kasvattaa sipulista tai ostaa leikko- tai silkkikukkana. Tämä ohje yhdistää leikkokukan kanssa havuja, eukalyptuksen oksia, sekä pihalta poimittuja oksia, tarkemmat ohjeet täältä.


Rivin Sisustussuunnittelu - atsalea-asetelma DIY

Rustiikki joulu

Rustiikki joulusisustus koostuu rosoisista, elämää nähneistä kalusteista, itsetehdyistä koristeista ja luonnonmukaisista materiaaleista kuten puusta, pellavasta ja rottingista. Lämmintä talvitunnelmaa tuovat lampaantaljat ja luonnonmukaiset tai mausteisen murretut värit. Jos luit viime viikon postauksemme, huomasit, että rustiikkinenhan on aivan kuin wabi-sabi 😊 Postauksen löydät täältä.


Rivin Sisustussuunnittelu - lampaantalja koristaa rustiikkisen joulun
Rivin Sisustussuunnittelu - rustiikkinen joulu

Rivin Sisustussuunnittelu - lampaantaljat lämmittävät jouluna

Myös joululahjat voivat olla joko kierrätettyjä tai itsetehtyjä. Jos haluat edistää kiertotaloutta, kannattaa lapsille opettaa jo pienestä pitäen, että käytettykin voi olla arvokasta ja ostaa heille vanhoja kirjoja, joiden tarinat ovat eri tavalla kiehtovia tai pinon käytettyjä Aku Ankkoja. Samoin me olemme molemmat aina olleet innokkaita tekemään paljon käsillä, koska lopputulos on omaperäinen ja erilainen.


Ideoita kahteen erilaiseen joulukattaukseen löydät postauksestamme (täältä), jonka julkaisimme viime vuonna.


Rivin Sisustussuunnittelu - Joulupöydän koristelu DIY

Mukavaa isäinpäivää,


Sanja & Sirpa


コメント


bottom of page