top of page

Juhlakauden avaus


Helppoja makupaloja ja juomavinkkejä kevään ja kesän juhliin


Sitruuna mocktail tai Limoncello cocktail


Virkistäväksi alkujuomaksi maistuu raikas sitruunajuoma ja Limoncello. Sitruunajuoman sijasta voit käyttää Spriteä tai kuplavettä.


Valmista sitruunalimonadi 3sta luomusitruunasta. Pese niistä yksi ja kuori sen kuori ohuesti juomaa varten. Keitä kuori ja kaikkien sitruunoiden puristettu mehu, sekä 2 dl sokeria n. 5 min. Anna jäähtyä ja lisää n. 1 1/2 l kuplavettä ja sitruunalohkoja.

Kaada laseihin jääpalojen kanssa ja lisää kylmää Limoncello likööriä joukkoon. Itse tehdyn sitruunajuoman sijasta voit Limoncellon joukkoon sekoittaa Spriteä ja kuplavettä.



Japanilaiset seesami kurkut


Viipaloi puolikas kurkku tikkumaisiksi paloiksi ja marinoi liemessä, jossa on 2 tl sokeri, 2 tl seesamiöljyä, 1 tl soijakastiketta, ripaus suolaa, makeaa chilikastiketta, 1/2 dl kuivaa valkoviiniä ja 1 rkl riisiviinietikkaa, sekä 1-2 rkl seesaminsiemeniä. Anna marinoitua pari tuntia. Poimi kurkun palat marinadista ja anna niiden valua käsipaperin päällä hetki. Aseta tarjolle ja ripottele marinadissa olleet seesamin siemenet kurkkujen päälle.


Makuvesi


Sekoita kylmään veteen ohuita omenan ja kurkun siivuja, sekä kokonaisia kanelitangon palasia. Myös mintun lehdet sopivat joukkoon. Lisää joukkoon jääpaloja ennen tarjoilua.













Lohi-kevätsipulileivät 


Lohko 300 g graavilohta pieniksi kuutioiksi. Pese nippu kevät sipuleja ja leikkele silpuksi. Sekoita lohi ja sipulit 2 dl:aan hapankermaa. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Voit myös silputa joukkoon tilliä. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai mielellään yön yli.  

Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita ja päällystä ne lohitahnalla.


Helppoja naposteltavia


Anna kirsikka tai luumutomaattien liota mauste-öljyssä esim. tilkassa rosmariiniöljyä muutama tunti. Valuta pienet mozzarella juustot ja pujottele tomaatti, muutama basilikan lehti ja pikku mozzarella vartaaseen. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Viipaloi osa hunajamelonista kuutioiksi. Puolita ilmakuivatun kinkun siivu kahteen osaan ja taittele puolikas kinkkua melonikuution päälle. Yhdistä kinkku melonin päälle  cocktail haarukalla tai tikulla.


Mansikka-vadelma jälkiruoka


Sekoita 2 dll turkkilaista jogurttia, 2 dl kermavaahtoa, 250g Mascarpone juustoa, sekä  1 1/2 dl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria. Koristele mansikka ja vadelmapuolikkailla /kuutioilla.




ja nyt nauttimaan...

bottom of page