• Sirpa

Keittiön uusimisen monet vaiheet


Aloitimme vuosi sitten keittiöremontin, jossa yllättävät vaiheet seurasivat toisiaan. Lue edellisestä postauksesta keittiökalusteiden uusiokäytöstä kodinhoitohuoneessa.


Samaan aikaan, kun vanhaa keittiötä purettiin ja kalusteista palasteltiin kodinhoitohuoneen kaappeja ja laatikostoja, kasattiin uuden keittiön osia olohuoneessa, joka oli väärällään laatikoita ja uusia kodinkoneita. Koko perhe oli kutsuttu yhdessä rakentamaan.


Viikonloppuna keittiökaappeja asennettaessa poranterä nappasi sähköjohtoihin. Sähköpiirustuksia oli tutkittu, mutta vanhassa talossa ne eivät ole niin sentilleen. Sähköt katkesivat koko talosta, mutta onneksi ei tullut henkilövahinkoja. Kukkarolle viikonlopun hälytystyö kyllä kolahti kunnolla.


Halusimme kvartsitason, koska ne ovat käytännöllisiä ja kevyempiä kuin kivitasot. Vain värin valinta oli vaikeaa. Tasot tilattiin Virosta. Tiesimme, ettei laadussa ole valittamista ja tasot mitataan sekä asennetaan huolellisesti, mutta, mutta... kuka olisi kuvitellut, että rajat menivät kiinni ja asentajat eivät päässeet paikalle. Onneksi pystyimme peittämään kaapistoja vanhoilla puutasoilla väliaikaisesti. Parin kuukauden kuluttua rajojen auettua asentajat seisoivat keittiössä heti toisena päivänä.Sanja oli työstänyt kaappi- ja laatikkosuunnitelman suunnitteluohjelmalla. Trendikäs puunvärinen keittiö oli pois laskuista, koska talossa oli alunperin pyökkikaapistot, joista en koskaan pitänyt. Valitsimme neutraalin valkoisen keittiön, koska seinän ja laattojen värin voi helposti muuttaa väriin kyllästyessään. Vitriinikaappi on vanhan keittiön osa ja sen sivulevyt, kuten myös keittiötason taustalevyt muutimme antrasiitin värisiksi.Vihdoinkin päästiin nauttimaan uudesta keittiöstä - tai niin luulimme. Pari kuukautta kului, ja ensimmäisenä lomapäivänä mies ihmetteli, miksi keittiön lattia oli märkä? Upouusi astianpesukone olikin maanantaikappale, jonka etuluukun tiivisteet vuotivat. Vesivahinkoa kuivatettiin pari viikkoa ja elimme kuin tehdassalissa kuivaimien, puhaltimien ja ilmanvaihdon metelissä. Kuivauksen jälkeen toinen firma asensi näppärästi uudet laminaatit olohuoneeseen, keittiöön ja eteiseen. Koska lattia oli auki, päätimme viikonlopun aikana maalata valkoisen takkamme tumman harmaaksi. Lisäksi olohuoneen seinät freesattiin uudella värikerroksella.Remontti rönsyili ja laajeni, mutta kyllä kannatti!


Sirpa

Garden Lifestyle blogi


Rekisteriseloste ja tietosuoja Suomi, Helsinki | info@rivin.fi ​ . © All content owned 2021 by Rivin. All rights reserved.


0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki