• Sirpa & Sanja

Kevät tuli - mitä se tarkoittaa käytännössä?


Ulkona lämpötila huitelee 20. asteessa ja nyt viimeistään pakkaspeitteet voi huitaista mäkeen. Pääsiäisenä päästiin jo aloittelemaan kevättöitä. Tässä vielä to-do lista tärkeimmistä.

Posliinihyasintit, laukat ja idänsinililjat leviävät vuosi vuodelta suurempina mattoina kukka- penkkeihin ja nurmikolle. Niitä voi surutta poimia kimpuiksi ja istuttaa ruukkuihin.

Laukat, jotka upeina kukkivat myöhemmin keväällä, ovat olleet niin kovia leviämään, että yhdestä kukkapenkistä ne poistetaan kokonaan ja tilalle laitetaan koristekiviä, niin että muut kasvit kuten buxus pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Laukat siirretään ruukkuihin - käsittely saattoi olla niille liian kovakourainen, mutta katsotaan kuinka käy.

Viime kesänä marjakuusen muotoilu jäi ja nyt on korkea aika leikellä se taas muotoonsa. Sakset käteen ja hommiin. Monta tuntia siinä meni, mutta nyt se on tämän kesän osalta tehty. Marjakuusessa ei ole mitään erityistä mallia, mutta yritän löytää sen pyöreät muodot ja korostaa niitä.


Valkoinen "jänis" James, merkkiä kultainennoutaja touhuaa innoissaan pihalla ja rakastaa nakerrella puita kuten tätä kuvassa näkyvää kääpiömäntyä, jonka piti kasvaa 1,5 metrin korkuiseksi.... Mielenkiintoista nähdä kuinka korkea siitä joskus tulee (tai sitten ei).

Ihmettelin alkukeväästä, miksi Kiinan laakakataja ei näkynyt lumen alta, mutta valkoiset talttahampaat olivatkin tehneet tehtävänsä ja kevätleikkaus oli jo hoidettu.