top of page

Kivet ja Sakura, kuvia Koreasta

Kirsikankukkapilviä ja kivipuutarhoja

Muistat ehkä vielä japanilaisen laulun Sakura, Sakura… josta mielikuvituksessani kuljin vaaleanpunaisten kirsikankukkapilvien keskellä. Puistossa vastaan tuli kimonopukuisia geishoja. No, kirsikankukkien ei tarvitse olla välttämättä aitoja japanilaisia, vaan niitä voi ihailla muuallakin, kuten esimerkiksi Koreassa, Soulissa.

Nurmialueet ovat vielä talven ja lumen jäljiltä osittain harmaita ja karuja, mutta muuten huhtikuu on upeaa hentojen pastillisävyjen aikaa tuhansien pensaiden aukoessa nuppujaan untuvaisina pilvinä kaikkialla.
Kesällä lämpötila kipuaa lähelle 30 astetta, mutta keväällä auringon paistaessa ulkona voi olla jo lähes (Suomen) kesäinen ilma (18-20 astetta). Huhtikuussa talvitakille on vaihtelevasti vielä käyttöä, mutta jos talvipalttoo jäi kotiin, se antaa hyvän syyn käväistä hakemassa lämmintä päällepantavaa Namdemumin markkinoilta.Nimensä mukaisesti koreanonnenpensas on kotoisin Koreasta. Se kukkii keltaisin kukkasin ennen lehtien puhkeamista. Minun pihallani se kukkii yleensä vasta toukokuussa, mutta Soulissa sen väriloistoa voi ihailla aiemmin jo huhtikuun puolivälissä.
Hentojen kukkapilvien vastakohtana Soulissa näkee myös toinen toistaan upeampia kivipuutarhoja tai muotoiltujen kivien ja kasvien yhdistelmiä. Kuinka kivipaasi voikaan olla kaunis!
Tarkkaan harkittuja yksityiskohtia
Sirpa

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page