• Sirpa

Koristele juhlat kukilla


Viime lauantaina oli Sanjan vauvan nimiäiset. Juhlaa oli pitkään odotettu, ja valmisteluihin pyörähtikin nopeasti iso osa viime viikosta. Minun tehtäväksi tuli hoitaa kukka-asetelmat ja tässä muutama idea, joita voi hyödyntää esimerkiksi lakkiaisten valmistelussa.Sanja oli hahmotellut juhlien tunnelmataulun, jonka avulla oli helppo valita sopivat värit ja kukat. Pääväreinä olivat valkoinen, vaaleanapunainen ja lila, joilla saatiin kaunis ja hempeä kokonaisuus.


Tunnelmataulun pohjalta ostin kaksi nippua ruusuja, kaksi tulppaaneja, silkkikukkasia, sekä kävin kierroksella puutarhassa, josta keräilin ei-kukkivien kasvien lehtiä (varjoyrttiä, hopeanharmaata nukkapähkämöä, komeamaksaruohoa, koristeheiniä, lehtikuusenoksia yms.). Keräsin ne päivää ennen juhlia kahdesta syystä: ei tule paniikkia, ja kasvit pystyvät imemään itsensä täyteen vettä maljakossa yön aikana, koska osaa niistä käytettiin kransseissa ja muissa koristeissa.Aloitin tärkeimmistä eli vauvan kranssista. Koska en ollut varma vauvan pään koosta, olin tehnyt erikokoisia kranssipohjia jo edellisenä päivänä. Kranssipohjat ja harjoituskappale syntyivät näppärästi kevätkukista ja lehtikuusenoksista. Kiinnitin lehtikuusenoksan ympyräksi rautalangalla (myös pätkä köynnöstä olisi ajanut saman asian) ja sidoin kukat niinellä ympyrään kiinni.


Alla lopullinen kranssi, jossa mm. pikkusydämiä, maksaruohoa, nukkapähkämön lehtiä, helmihyasintteja, varjoyrttiä. Samoja sävyjä käytetään muissakin maljakoissa, vaikka kukat ovatkin kookkaampia. Jälkeenpäin osoittautui, että rautalanka ei ollut paras valinta kranssipohjan kiinnittämiseen, koska kranssi oli naarmuttanut vauvan otsaa.Pöytien kukkakoristelussa sain Sanjalta vinkin, että maljakon suulle kannattaa teipata ristikko, niin kukkaset on helppo asetella yksitellen vaasiin. Olen joskus harrastanut ikebanaa eli japanilaista kukkien asettelua ja siellä ristikko tehdään luonnonmateriaaleista rakentamalla oksista ristikko maljakon sisälle. Niin tai näin - toimii!


Puutarhassa Red Champagne -raparperi yritti aloittaa kukkimistaan, ja kukan väri tuntui mätsäävän täydellisesti vaaleisiin ruusuihin, lisäksi varjoyrttiä ja koristeheiniä.

Miksasin myös muutaman valkoisen silkkipionin ruusujen ja tulppaanien joukkoon hempeän liloihin peltiämpäreihin.Samat ruusut, tulppaanit ja silkkikukat koristivat lähes kaikkia leikkokukka-asetelmia, ja vaikka asetelmat olivat erilaisia, niiden ilme oli kuitenkin yhtenäinen. Yleensä käytän vain aitoja kukkia, mutta tällä kertaa päätin sekoittaa leikkokukkien joukkoon muutamia silkkikukkia, jotta samat kukat ja sävyt toistuvat kaikkialla tilassa. Silkkikukkia hyödynnettiin ilmapallojen ja norjanangervon oksien lisäksi ilmapallokaaressa, jonka asettelimme tarjoilupöydän päälle.


Pöydän kattauksessa käytettiin samoja sävyjä: vaaleanpunaista, lilaa ja valkoista. Hauskat kakkuhaarukat ovat hollantilaista Blond Amsterdam sarjaa.Hyödyntämällä leikkokukkia sekä ruukkuihin istutettavia kukkia, sai aikaan näyttäviä ja runsaita asetelmia sisustuksessa. Istutettavat kukat säilyvät paremmin sekä niistä on iloa vielä juhlien jälkeenkin.

Mukavaa viikkoa,


Sirpa
0 kommenttia