top of page

Kuivakukat sisustuksessa - 4 vinkkiä

Kuivakukat ovat trendikkäitä ja syksyn tullen heiniä ja vuohenputkia voi poimia ojan pientareelta sisustukseen tai leikata laukkojen siemenkotia maljakkoon puutarhasta. Jos lähistölläsi ei kasva sopivia kasveja, kaupoista löytyy sekä aitoja, että epäaitoja kuivakukkia, oksia ja heiniä.


Rivin-Sisustussuunnittelu-laukan-siemenkodat-kukka-asetelmassa
Laukan siemenkotia
Rivin-Sisustussuunnittelu-vuohenputkia-kuivakukkana
Vuohenputki kannattaa kerätä valmiiksi kuivaneena koristamaan vaasia

Pyöreät muodot

Maljakon pyöreitä muotoja voi vahvistaa asettelemalla kukat korostamaan maljakon muotoja jatkamalla pyöreää linjaa tai korosta toistamalla pyöreitä muotoja kukissa, vadeissa tai taulussa. Varo kuitenkin, ettei asetelmasta tule liian yksinkertainen, joka samalla helposti tarkoittaa tylsää, vaan yhdistä sommitelmaan ympyrän lisäksi suoria, geometrisia elementtejä tai viivoja.


Rivin-Sisustussuunnittelu-laukan-siemenkodat-kukka-asetelmassa
Rivin-Sisustussuunnittelu-laukan-siemenkodat-kukka-asetelmassa
Koristeellinen laukan siemenkota on täynnä pieniä siemeniä
Rivin-Sisustussuunnittelu-laukan-siemenkodat-kukka-asetelmassa

Näyttävät kimput ja maljakot

Erilaiset kukat, lehdet ja oksat voi asetella hillitysti tai sitten niin villisti ja näyttävästi, ettei bohovaikutteinen kukka-asetelma jää keneltäkään huomaamatta. Valitse runsaita oksia, jotka ovat samaa värisävyä, niin ettei asetelma muuten näytä liian levottomalta. Jos sinulla on kaksi samanlaista, erikoista maljakkoa, voit laittaa ne vierekkäin, jolloin vaikutelma korostuu.

Rivin-Sisustussuunnittelu-näyttävä-kuivakukka-asetelma
Näyttävä kuivakukka asetelma syntyy tuuheista heinistä
näyttävä-kuivakukka-asetelma
Kaksi samanlaista maljakkoa vierekkäin korostaa asetelmaa
Rivin-sisustussuunnittelu-näyttävät-kuivakukka-asetelmat
Rivin-sisustussuunnittelu-upea-kuivakukka-asetelma

Leveät ja korkeat asetelmat

Sommitelmaan saa heti lisää näyttävyyttä, kun tekee siitä joko ylikorkean tai -leveän. Asettele pieniä vaaseja tai kulhoja pöydälle ja niihin erilaisia (kuiva)kukkia (jos kulhon suu on leveä, laita siihen teippejä ristikoksi helpottamaan asettelua ja kukkien paikallaan pysymistä). Tee jokaisesta yksittäisestä asetelmasta erilainen, mutta yhdistäen samoja sävyjä tai värejä, niin että sommitelma näyttää jännittävältä, mutta yhtenäiseltä.

Jos sinulla on juhlat tiedossa ja haluat tehdä niihin näyttävän asetelman pöydälle, terassille, sisäänkäynnin luo, voi kuivakukista rakentaa yhden useamman metrin pituisen yhtenäisen, mutta elävän sommitelman. Ja tietenkin aina voit yhdistää kuiva- ja eläviä kukkasia.


Voit myös laittaa korkeaan maljakkoon vielä vaasia tai ruukkua paljon korkeampia oksia, jolloin niitä ei voi olla huomaamatta. Oksat sinällään voivat olla hyvinkin yksinkertaisia, niiden korkeus on tässä se juttu.

Rivin-Sisustussuunnittelu-pienistä-maljakoista-rakennettu-asetelma
Rivin-Sisustussuunnittelu-näyttävän-korkea-kukka-asetelma
Rivin-Sisustussuunnittelu-korkea-kuivakukka-asetelma
Rivin-Sisustussuunnittelu-sisääntulon-leveä-kuivakukka-asetelma


Samaa sävyä

Kukkia valitessa kannattaa olla jo etukäteen mietittynä, mihin maljakkoon ja paikkaan kukat tulevat, koska toistamalla kukissa astian tai muun ympäristön värejä samalla voi korostaa kokonaisuutta ja sen väritystä.


Rivin-Sisustussuunnittelu-valitse-saman-sävyisiä-kukkia-asetelmaan
Rivin-Sisustussuunnittelu-kuivakukat-ja-ruukku-sävy-sävyyn
Rivin-Sisustussuunnittelu-koristepatsaan-kranssi-on-samaa-sävyä-puseron-kanssa
Patsaan kukkakranssin laventelit tuoksuvat ihanasti
Rivin-Sisustussuunnittelu-kukat-samaa-sävyä-sohvan-kanssa

Kuivakukkien asettelu on ihanan luovaa puuhaa ja siihen saa välillä kulumaan huomaamatta pidemmänkin ajan. Kannattaa yhdistellä eri kasveja keskenään (myöskin kuivakukkia ja eläviä kukkia), tai kokeilla näyttävämmän näköisiä ihan sellaisenaan, toisinaan less is more.Inspiroivaa kuivakukkien asettelua


Sanja & Sirpa


bottom of page