top of page

DIY Kuivakukkarengas

Yleensä teen perinteiset havukranssit olkipohjaan, mutta nyt olin ajatellut tehdä niiden lisäksi pari minimalistista kranssirengasta. Innostuin kuitenkin kokeilemaan kuivakukkien pujottamista renkaaseen kiinnitettyyn loimeen, helppoa kuin heinänteko - not. Onnistui se kuitenkin lopulta, lue tästä vinkit.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-kuivakukka-rengas

Tarvikkeet

Olin hankkinut halkaisijaltaan 50 cm:n metallirenkaan ja lisäksi käytin kuivuneita hortensian, hopeakäpälän ja sumakin oksia, ruusun kukkia, hopeapiipon tähkiä sekä köynnöksien kuten viini-, kiinanlaikkuköynnös tai köynnöshortensian oksia. Renkaan halkaisijan koolla ei ole väliä ja kuivakukathan voivat olla ihan mitä vain, noita nyt sattui meiltä löytymään, koska ruukuissa oli kasvanut terassihortensioita sekä hopeakäpälää, sumakkia ja hopeapiippoa lyhennän joka syksy. Lisäksi tarvitaan sakset, paperinarua tai jotain kivaa nauhaa sekä mahdollisesti ohutta rautalankaa.


Paperinaru on oikeastaan aika kovaa, josta on sekä hyötyä että haittaa. Jonkun pehmeämmän langan saa tiukempaan solmuun, mikä on hyvä juttu, kunnes se solmu täytyy avata. Lisäksi kova naru näyttää myös tönkömmältä, joten juuttinaru tai vastaava on varmaan parempi.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-kuivakukka-sumakin-oksa
Rivin-Sisustus-suunnittelu-kuivakukkia

Ensin tehdään loimet

Ennen kuin päästään kukkiin käsiksi täytyy renkaaseen ensin pyöritellä loimet ihan kuin tekisi

jotain pujottelutyötä kuten päiväkodissa paperimattoa. Mitä enemmän loimia, sitä tiiviimmin kukat tietysti pysyvät paikallaan, hätäinen tekee vähemmän😊


Ennen loimien pujottelun aloitusta, kannattaa katsoa, että rengas on suorassa ripustuskoukun suhteen.

Loimiahan voi varmaan toki siirrellä myöhemmin, jos ei ole vetänyt loimia tosi tiukalle.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-kuivakukka-rengas

Ensimmäinen solmu on tärkeä

Aloitin kierittämällä narua pienemmäksi keräksi, jota on näppärämpi käsitellä kuin isoa narurulla.

Narua jätetään alkuun pätkä ennen ensimmäisen solmun tekoa, koska solmu solmitaan lopuksi työn keskelle, ei reunaan. Ensimmäisen solmun on oltava todella tiukka, niin ettei ensimmäinen loimi siirry edestakaisin paikaltaan. Ainakin Hollannissa myydään renkaita, joissa on renkaan keskellä metalliset reunat loimille loimien siirtymisen estämiseksi. Minulla oli normi rengas, joten sillä piti tulla toimeen.


Muutenkin on järkevää solmia jokainen loimi erikseen paikalleen, koska sillä voi varmistaa, ette loimilanka ole liian löysällä, koska vaikka ne vetäisi tiukalle ja kieputtaisi lankaa renkaan ympärille, niin jostain kumman syystä muutama loimi on kuitenkin aina löysällä - varmaan vika tekijässä😊


Rivin-Sisustus-suunnittelu-metallinen-kranssi-rengas
Rivin-Sisustus-suunnittelu-metallinen-kranssi-rengas
Rivin-Sisustus-suunnittelu-metallinen-kranssi-rengas

Kun loimia on renkaassa tarpeeksi, naru pyöritetään toisen reunan kautta samalle tasolle kuin ensimmäinen loimikin. jolloin se saadaan solmittua aloituspätkän kanssa yhteen vielä ylimmäksi loimeksi.

Nyt kannattaa taas tarkistaa, että loimet ovat tiukalla, avata solmut ja kiristää, jos ne ovat löysällä. Samoin on hyvä ripustaa rengas seinälle, niin että näkee ovatko loimet suorassa.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-metallinen-kranssi-rengas-loimet

Pujottelutyö

Sitten kukkia pujotellaan loimeen kuten päiväkodin pujottelutyössä, joka toinen ylhäältä ja alhaalta, ja seuraava varsi taas päinvastoin. Jos kasvien varret katkeavat helposti niitä kannattaa kastella, se voi auttaa.


Jos kasveista lähtee lehtiä, sehän ei haittaa tai jos varsi on liian lyhyt, sitä voi yrittää jatkaa rautalangalla. on kuitenkin tärkeää, että jatkokohta ei tule näkyviin vaan se täytyy pujotella piiloon.


Rivin-Sisustus-suunnittelukuivakukkien-pujottelu-loimiin
Rivin-Sisustus-suunnittelukuivakukkien-pujottelu-loimiin
Rivin-Sisustus-suunnittelukuivakukkien-jatkaminen

Viimeistely

Solmu tulee työn taakse ja sen päät katkaistaan lyhyemmiksi. Myös kukkien varret leikataan alhaalta tasapitkiksi, ja sitten vielä viimeinen katsaus kuinka rengas asettuu seinälle, ovathan loimet suorassa?


Rivin-Sisustus-suunnittelukuivakukkien-pujottelu-loimiin
Rivin-Sisustus-suunnittelu-kuivakukka-rengas

Ja jos vielä sattumoisin löydät lisää kuivakukkia, niitä voi aina lisätä jälkeenpäin.


Luovia hetkiä,


Sirpa


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page