• Rivin Interior & Garden

Kukkakimppuja ja muuta tuunausta

Lehdet on haravoitu ja kompostoitu, kasvien kuihtuneet varret ja viiniköynnökset leikattu, köynnösten varsista kietaistu kranssi, kasvit siirretty ruukuista maahan, ruukut ja puutarha kalusteet korjattu suojaan, talvivalot haettu vintiltä ja vain pakkaspeitteet odottavat levitystään.
Syksy on ollut kiireistä aikaa, mutta nyt voi hetken levähtää vaikka sohvalla ja nauttia värikkäästä ympäröivästä luonnosta. Siinä ei kauan tarvitse istua yksin...Mutta kun koko kesän on ollut kukkien ympäröimä, niitä kaipaa ympärilleen. Onneksi puutarhassa kukkii vielä komeamaksaruoho (ei ehkä enää kauan, kun yöt ovat niin kylmiä). Sen ympärille koristeeksi käyvät keijunkukan purppura lehdet, muutama heinä, varjoyrtin lehdyköitä ja muratin varsia. Muratti on muuten sinnitellyt puutarhassani jo useamman vuoden ja voi paksusti. Jos et ole aiemmin kokeillut, suosittelen.Kaupasta en päässyt ulos ilman lilja- ja ruusukimppuja. Liljan kukat ympäröin mahonian lehdillä, jotka ruska on mukavasti värittänyt ruosteen punertaviksi. Ruusut saavat seurakseen maksaruohoja, heiniä, mahonian, boysenmarjan ja japaninverivaahteran lehtiä - kaikkea, mitä puutarhasta vielä löytyi, mikä ei ollut vielä lakastunut.Kun inspiraatio iski, niin keräsin yrttejä, jotka vielä sinnittelivät kylmästä huolimatta: korianteria, mäkimeiramia(oreganoa), rakuunaa ja timjamia. Leikkelin ne yrttisaksilla ja

-leikkurilla pieniksi, sekoitin joukkoon suolaa, hienonnettua parmesaanijuustoa (tai manteleita) ja oliiviöljyä - maustepesto oli valmis!

Seuraavaksi tartuin raitajuureen, jonka kuorin, leikkasin ohuiksi siivuiksi ja laitoin marinoitumaan hetkeksi liemeen, jossa oli: oliiviöljyä, ripaus bergamottilikööriä (käy muukin mausteinen likööri), suolaa, pippuria. Vihreään salaattiin salaatinlehtiä, rucolaa, avokadoa ja kurkkua.
Mukavaa pyhäinpäivää!


Sirpa & Sanja

0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki