top of page

Sisähommia

Kylppärin pieni-suuri muutos


Nyt on aikaa tehdä kun sisäremonttia, kun puutarhassa lumi peittää maan. Kylpyhuonetta oli laajennettu aikoinaan yhdistämällä siihen kodinhoitohuone, jolloin saatiin tilaa kylpyammeelle ja oleilulle. Silloin laitettin kaikki vesieristeet uusiksi ja vaihdettiin kaakelit. Muutoksesta on nyt jo monta vuotta ja kylpyhuone kaipaa uutta ilmettä tai kuten Sanja asian osuvasti kiteytti: rauhallisempaa ilmettä.

Muutos toteutettiin vaihtamalla kaapistot valkoisiin laatikostoihin ja ruskeat puutasot valkoisiin komposiittikivitasoihin. Seinät olivat kuitenkin vielä edelleen turhan kirjavat, ja vasta niiden "rauhoittamin" muutti kunnolla kylpyhuonetta.

Ylläolevissa kuvissa näkee, miltä saumat näyttivät ennen tai kun osa niistä oli väritetty. Maalarinteippi on tärkeä työväline, koska sillä huolellisesti rajataan eri värit/materiaalit.

Alun perin laattojen saumoissa oli kaikissa sama harmaa sävy, joka saa nyt väistyä: mustille ja ruskeille laatoille sauman väriksi tulee musta ja valkoisille valkoinen. Koska kosteuseristeet oli tehty huolella viime remontissa, ei kaakelien saumoja haluttu lähteä repimään pois, joka sinällään olisi varmaan ollut nopeampi vaihtoehto. Nyt saumojen väritys toteutetaan Colornovan Saumafixillä.

Urakka ei vielä ole ohi vaan jatkuu, koska pienten kaakelien välien väritys on todella hidasta. Mutta sehän on asennekysymys: hyvää musiikkia, vesiväripensseli ja homma sujuu kuin tanssi.


Kun mustien ja ruskeiden pikku laattojen välit ovat valmiit, niin sitten vuorossa ovat isot valkoiset laatat, joiden saumat väritetään valkoisiksi samalla aineella. Lisäksi viherkasveja hankitaan vielä lisää.

.

bottom of page