top of page

Lisää tilaa pihalle uudella terassillaTerassiprojekti

Tarkoitus oli laittaa meidän piha tänä kesänä kerralla kuntoon, mutta talon sisätyöt ovat vieneet niin paljon aikaa, ettei pihalle ole paljoa ehditty vaan pihatöitä on tehty, kun muilta töiltä on vapautunut aikaa. Tämän kesän tärkein projekti pihalla on kuitenkin saatu muilta osin melkein valmiiksi: terassi, joka odottaa vain valoja ja muutamaa sivulautaa.


Laajensimme terassia alkuperäisistä suunnitelmista, koska tilavaa kesähuonetta aina tarvitaan. Vastavalmistuneelle terassille mahtuu ruokapöydän lisäksi oleskeluryhmä. Vanha sohva ja nojatuolit ovat löytäneet paikkansa yläkerran katetulla parvekkeella, joten edessä oli uusien tuolien hankinta.Tuijan kaato

Terassin uusilla nojatuoleilla istuskellessa huomasimme, että pihan keskellä oleva suuri tuija vie sekä tilaa, että ilta-auringon terassilta. Päätimme pitkän pohdinnan jälkeen kaataa kauniin, vanhan tuijan, sillä vaikka sen olisi muotoillut näyttävämmäksi, niin aikojen kuluessa kasvaneelle, leveälle ympärysmitalle ei ollut mitään tehtävissä.


Kaataminen sujui meiltä itseltämme. Lainasimme sopivan telineen ja telineen päällä seisten tuijan latvus katkaistiin ja puu paloiteltiin osiin.Pihalle tulikin melkein neljäsosa lisää tilaa, kun tuija oli kaadettu. Lisäksi nyt on paljon valoisampaa, kun aurinko paistaa koko illan terassille. Keskelle nurmikkoa jäi vielä iso kanto, mikä täytyy sahata pois. Onneksi tuijalla ei ole isoja juuria. Myös nurmikkoa pitää istuttaa lisää, koska tuijan alta paljastui pelkkä kasa vanhoja lehtiä ja multaa.Alppiruusun karsiminen

Talon toisessa päädyssä oli ylikasvanut alppiruusu, joka haittasi kulkua varastoon. Muotoilin alppiruusua pienemmäksi, terassilta rakennettiin käynti varastoon ja nyt työkalujen siirtely sujuu näppärästi.Aloitimme terassin toiseen päähän myös pergolan pystytyksen, mutta se ei taida valmistua ihan lähiaikoina, koska sateisina päivinä siirrymme taas sisätilojen remontoinnin pariin. Tällä hetkellä työn alla on yläkerran vaatekaappien päivitys uusiin, koska vanhat alkoivat olla jo tiensä päässä. Onneksi lomaa ja kesää on vielä jäljellä, hitaasti hyvää tulee. Ensi kesälle jää vielä ainakin etupihan laitto.


Kesäistä viikkoa,


Sanja


Opmerkingen


bottom of page