• Sirpa & Sanja

Lumen valtakunta

Vielä ei kevät keikkuen tule...


Hippasen on aikaa vierähtänyt edellisestä postauksesta, kaikkea on sattunut ja tapahtunut, sekä mukavia, että vähemmän mukavia asioita, joiden takia emme ole ehtineet päivittämään blogia. Puutarha nukkuu talviuntaan, eikä siellä voi paljoa muuta tehdäkään kuin lumitöitä.

Kevätauringon pilkahtaessa syttyi uusi into päivittää muutama rivi vaikka vain talvisista asioista tietäen, että kevättä kohti mennään pienin askelin.

Illat ovat pimeitä, mutta onneksi niitä joulukatajan ledit valaisevat. Kataja on säilynyt hyvin ulkona ruukussa syksystä asti.

Kesää odotellessa, terassilla voi istua talvellakin lumen keskellä. Ulkona on tunnelmallista ja saunan jälkeen on ihana viilennellä huopaan kääriytyneenä ja nauttia ympäröivästä rauhasta ja pimeästä illasta.

Jos kaipaat liikuntaa, niin lunta on tullut viime aikoina runsaasti ja lumityöt kutsuvat ainakin omakotiasujia. Mikäli lumenluonti ei innosta tai ei ole tarpeen, kannatta livahtaa koiran kanssa tai ilman koiraa lenkille talviseen taikametsään. Eikä koskaan voi tietää, minkälaiseen joutseneen noutaja siellä törmää!

Pienet koululaiset ovat muinakin vuosina rakentaneet ja värittäneet vesivärisumutteella upeita pastillin värisiä lumilinnoja keskelle metsää, mutta tällä kertaa polun varresta löytyy uusi yllätys: lumijoutsen, jota ympäröivät jäätyneet ruusut. Loistava idea, josta ainakin ruusuosiota voit itsekin kokeilla: maitopurkkiin vettä ja ruusu tai vaikka havunoksa ja ulos pakkaseen jäätymään.