• Sirpa

Lumipuutarha

Useampana talvena heräsimme siihen, että lunta tuli kerralla runsaasti ja hollantilaisen mieheni mukaan lumilinko olisi ollut tarpeeseen. Koska moni muukin oli huomannut saman, olimme aina myöhässä, kaupoissa ei ollut enää tavaraa. Kaksi vuotta sitten syksyllä, mies ehdotti, että olisimme kerrankin ajoissa. No, kaksi vuotta lumilinko oli taikakalu, jolle ei ollut mitään käyttöä, mutta nyt rysähti oikein kunnolla omakotiasujan painajainen. Lumi lentää kaaressa (vähän välillä hirvittää naapureiden ikkunoiden puolesta...) Innokkaan käyttäjän peruutusvaijeri katkesi heti, mutta näppärä mies virittelee itse uudet narut koneeseensa.


Vielä pari viikkoa sitten muratti ja puksipuut kukoistivat vihreinä, nyt ne peittyvät paksuihin lumikerroksiin. Terassi on puhdistettu lumesta, joten iltaisin terassivalot loistavat tunnelmallisesti ohuen lumikerroksen läpi.


Olemme tottuneet aina pitämään talon ympäristön lumesta vapaana, niin että seinät eivät kostu ja on helppoa kulkea talon ympäri. Olohuone jatkuu ulkona, ja kun terassi on puhdas lumesta sinne voi luoda talvellakin huonemaisia tiloja. On kiva, kun ikkunasta katsoessa terassilla on viihtyisää ja vaikka tällä hetkellä ei innostakaan istua ulkona pakkasessa, niin ensi viikolla on jo taas lämpimämpää.Pihan ympäri kulkevan reitin vieruisten lumivallien korkeus vaihtelee. Nyt lunta tuli niin paljon, että ensin luotiin lumet kulkureiteiltä. Vaikka tuntui, ettei huvita paljon ulos mennä pakkaseen palelemaan, niin tein eilen nopeita pyrähdyksiä ja vähän kerrallaan lapioin lumet seinän viereltä pois. Kylmähän on oikeastaan pukeutumiskysymys. Pakkasessa eivät a palele pelkästään ihmiset, vaan etätöitä tehdessä huomaa, kuinka pihalla käy vilske, kun kanit, linnut ja oravat juoksevat/lentelevät huolissaan ruokaa etsien.Japaninsypressit ovat talvehtineet jo muutaman vuoden isoissa ruukuissa terassilla talon vieressä. Saa nähdä, kuinka ne tästä vuodesta ja pakkasista selviävät.Muumimökki on jäänyt kinosten keskelle. Ensi kesänä se on tarkoitus maalata ja kalustaa vintiltä löytyvillä lastenhuonekaluilla. Tällä hetkellä mökki on toiminut varastona, mutta muutaman vuoden kuluttua siellä on ehkä innokas leikkijä.


Kevättä odotellessa, kuusaman lehdet jo vihertävät - eivät ehkä enää ensi viikollaLämmintä viikonloppua ja mukavia sisähommia!


Sirpa
0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki