• Sirpa & Sanja

Mökkipihan muutoksiaMukavan rento viikonloppu on takana. Se vietettiin mökillä nauttien kauniista ilmasta ja hyvästä seurasta. Paljon mökillä on viime vuosina saatu aikaiseksi, kuten vanhan mökin maalaus sisältä ja ulkoa, katetun terassin rakennus, lämminvesivaraajan, suihkun ja paljun asennus, pikkumökin ja vessan rakennus, etupihan raivaus, uusi keittiö ja sisätilojen stailaus ym....Varmaan yhtä pitkä lista asioita on myös suunnitteilla tälle kesälle ja tuleville vuosille, mutta tärkeää on myös välillä hengähtää ja rentoutua.


Pari vuotta sitten tuli vähän yllättäen, että etupihan pienen ryteikkömetsän kaikki 12 puuta olivat niin huonossa kunnossa, että niiden kaataminen oli välttämätöntä. Puut kaadettiin, alue raivattiin, katteet levitettiin, kuljetuslavoista tehtiin laatikot polttopuille ja kompostille, sekä siirrettiin sinne vanha terassi kalusteineen. Nyt terassi on täydellinen paikka nauttia iltapäivän auringosta ja viileästä juomasta.
Samalla siistittiin tontille sisääntulo, joka näyttää nyt tältä. (ala kuva ennen/ jälkeen)Tänä keväänä suunnittelimme, että rakennamme lavakaulukset ja laitamme vihanneksia ja juureksia kasvamaan. Kun Uudenmaan rajat menivät kiinni, suunnitelma jäi toteutumatta ja innostus lopahti. Nyt päätettiin mennä siitä, missä aita on matalin: raivata vanha komposti voikukista ja muista rikkaruohoista, tasoittaa sitä hieman ja istuttaa sinne siemenperunoita kasvamaan. Tulosta syntyi - saa nähdä, mikä on lopputulos.


Rannan toiseen reunaan on aikoinaan istutettu pajuangervoa näkösuojaksi. Tuntui hassulta piilottaa upea näkymä, joten pajuangervo ja rikkaruohot raivattiin muutama vuotta sitten pois ja maa katettiin kankaalla ja pyörökivillä. Nyt ranta on avarampi, ja näköyhteys järvelle on joka suuntaan. Muutama töyhtöangervo on punkenut katekankaan läpi, mutta ne ovat saaneet jäädä paikalleen, ne pidetään pieninä.Illallinen nautittiin katetulla terassilla, josta kerromme lähiaikoina.Kun tiskasimme terassilla rannasta kuului polsketta ja ensimmäinen ajatus oli, että joku naapureista oli uimassa. Sitten alkoi tuntua hiljaiselta ja seuraavaksi ihmettely, missä James on? No innokas noutaja James kroolasi jo naapurin rannassa, mutta palasi kuuliaisesti, kun huudettiin. Joutui kuitenkin narunjatkoksi.Illan hämärtyessä on ihana istua iltaa, nauttia paljusta ja ympäröivästä luonnosta, maisemasta ja rauhasta.Mukavaa viikkoa!


Sanja ja Sirpa


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki