top of page

Mitä löytyy pakkaspeitteen alta?


Kevään merkit ilmassa


Vihdoinkin se kauan odotettu aurinkoinen viikonloppu ja aika tarkistaa, kuinka kasvit ovat selvinneet talven paukkupakkasista?

Huhtikuun lämpöennätys houkuttelee kurkistamaan talven aiheuttamia vahinkoja aremmille kasveille. Kuinkahan terassilaatikoissa talvehtineet heinät jaksavat?

Karhunnata näyttää vihertävän ja selvinneen hyvin laatikossa talven yli. Tilanne voi tietysti kevätauringon poltteessa vielä muuttua. Kaikki lehtikuusen varistamat neulaset täytyy vielä sekoittaa multaan, laatikko kevätlannoittaa ja lisätä haketta.

Pakkaspeitteet ovat kätevä hankinta, koska niitä voi käyttää vuodesta toiseen, eivätkä ne varise kuten havut. Jos on useampia talvenarkoja kasveja rivissä, voi ne peittää samalla kankaan palalla.

Myös kaikki puksipuut näyttävät talvehtineen hyvin peittojen alla, vaikka ne siirrettiinkin ruukuista maahan vasta lokakuussa. Ruukuissa puksipuut eivät ulkona selviä Suomessa.

Kultatesma näyttää vihreämmältä kuin kesällä, jolloin se on hennon vaaleanvihreä.

Olisi ihana vain nauttia auringosta ja unelmoida kesästä, mutta pakko tarttua harjan varteen ja oksasaksiin. Syksyllä ei ollut aikaa katkoa kasvien varsia ja nyt puutarha on täynnä kuolleita varsia, jotka tököttävät pystyssä. Lehtikuusi on varistanut miljoonat neulasensa syksyllä ja niitä on joka paikassa. Hommiin vaan!

bottom of page