• Sirpa & Sanja

Mitä nyt puutarhassa?


Ihana kesäinen hetki: linnut visertävät, aurinko paistaa ja koirat haukkuvat varmaan jotain ohikulkevaa koiraa. Varikset raakkuvat hysteerisesti, niin että on pakko nousta ja katsoa miksi? Kettuhan siinä jolkottelee kaikessa rauhassa terassin ohi ja katoaa aidan ali naapurin puolelle.


Pionit, laukat ja hortensiatPionit ovat lajikkeesta ja paikasta riippuen joko juuri puhkeamassa kukkaan tai jo täydessä kukassa. Kun lämpömittarin lukemat lähentelevät 30 astetta ja illallakin on vielä yli 27 astetta, ei voi oikein istuttaa tai siirtää kasveja. Voi tietysti tehdä maansiirto hommia, maalata köynnöstukia tai vain ottaa löysemmin nauttien ympäröivistä upeista väreistä ja luonnosta. Voi vaikka askarrella kukka-asetelmia.
Pionit levittävät ihanaa tuoksua ympärilleen. Kannattaa poimia niitä runsaasti kukka-asetelmiin nyt, koska seuraavan kesämyrskyn jälkeen jäljellä voi olla vain kasa terälehtiä ja katkenneita varsia vaikka ne olisi kuinka tuettu.

Köynnöshortensioiden herkät kukat ja laukkojen vihertävät pallot täydentävät sopivasti asetelmaa. Laita maljakkoon muutama lusikallinen sokeria ja loraus etikkaa, niin voit nauttia kukista kauemmin.Suurin osa koristelaukoista on jo loppusuoralla, mutta viinilaukka vasta aloittelee kukintaansa. Sen tumma violetti väri on vaikuttava näky salaattiseinäkkeen edessä, aivan kuin viininpunainen sipuli.


Lumipalloheisipuu


Tässä on yksi puutarhan kauneimmista kasveista: puu täynnä lumipalloja. Jos mietit pienen koristepuun ostamista, vahva vaihtoehto on varrellinen lumipalloheisi!


VerililjapuuVerililjapuut nauttivat trooppisista olosuhteista ja pörhistyvät päivä päivältä. Taustalla muratti, josta en ole vielä täysin päättänyt, mihin sitä käyttäisin. Kunnes keksin, missä sen kolme metrisiä köynnöksiä voisi hyödyntää, se on rullalla istutuslaatikon reunalla, jossa se talvehtii vuodesta toiseen pakkaspeiton alla.


Seinäkasvihuoneen kasvatitEsikasvatetut taimet voivat paksusti seinäkasvihuoneessa ja kasvavat silmissä. Koska on niin kamalan kuuma ja kaappi on koko päivän auringon paahteessa, pidän ovea varmuuden vuoksi auki vaikka kaapissa onkin tuuletus. Sen lisäksi kastelu on todella tärkeää, ei pelkästään kasvihuoneenkasveille vaan koko puutarhassa ja erityisesti ruukkukasveille.Kun kaikki kasvit on kasteltu, voi vain istua ja nauttia, inspiroitua ja miettiä uusia ideoita.


Aurinkoista viikkoa!


Sirpa