• Sirpa & Sanja

Mitkä ovat vuoden 2018 puutarhatrendit? Osa 1


Rentoa ruokaa ja yhdessäoloa


Vuoden 2018 puutarhatrendejä hallitsevat hyväolo, rento yhdessäolo,  luonto, luonnollisuus, erilaiset materiaalit ja viime vuodeltakin tuttu kierrätys.

Blogin ensimmäisessä osassa keskitytään mukavaan yhdessäoloon ja ruokailuun.


Sisätilat + ulkotilat + hygge

Sisä- ja ulkotilojen raja hämärtyy yhä enemmän: olohuone- ja keittiötilat löytyvät nykyään usein myös puutarhasta. Sisätilojen tyyli ja värit jatkuvat ulkotiloissa. 

Tärkeää on rento yhdessäolo ja sen tuoma hyväolo, tanskalaisittain "hygge”.

Astiat, ruoat ja juomat kulkevat näppärästi joko tarjottimella tai korissa, joita löytyy eri materiaaleissa, väreissä ja kuoseissa.  


Ruoan ei tarvitse olla monimutkaista: tuoreet hedelmät, vihannekset voi lohkoa ja maustaa omassa puutarhassa, terassilla tai parvekkeella kasvatetuilla yrteillä.Ruoan ulos kuljettaminen vaatii enemmän vaivannäköä, mutta sen korvaa monin verroin puuhastelu ulkoilmassa ja mukava yhdessäolo. 

Yksinkertainen salaatti valmistuu käden käänteessä yhdistämällä salaatin lehtiä, herneenversoja, graavilohen paloja, tomaatti- ja kananmunan lohkoja, sekä mini mozzarellaa. Maustetaan ripauksella suolaa, pippuria ja avokado-öljyä. 

Oleskelu, ruokailu tai kahvihetki luonnon keskellä antaa uutta energiaa tai voi vain rauhoittua ja nauttia ympärillä olevasta luonnosta. Kunpa vielä ilman haltijat ovat suosiollisia... näinhän ei ollut viime kesänä kovinkaan usein.


Huonemaisissa ulkotiloissa isot, itserakennetut ruukut toimivat viherseinäkkeenä. Erilaiset yhdistelmät, heinät ja ruukuissa viljeltävät vihannekset, hedelmät, marjat, yrtit tai syötävät kukat ovat sulassa sovussa keskenään.


0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki