• Sirpa & Sanja

Muutos - takapihan terassin uusiokäyttö, 2. osa

Ensimmäisen osan löydät täältä.

Seuraavaksi oli vuorossa talon sivustalla olleet pensaat. Niitä ei oltu kovinkaan usein leikattu, joten ne olivat päässeet villiintymään ja leviämään pitkin etupihaa. Poistimme pensaat ja vaihdoimme tilalle helppohoitoiset timanttituijat.

Tuijien paikkoja on helppo mallailla, kun tuijat asettelee ruukuissa paikoilleen.

Multakin kaipasi parannusta, joten sekoitimme joukkoon kompostia. Jos sinulla ei ole kompostoria, niin turpeella voi myös parantaa maan laatua. Jos maa on savista, kannattaa joukkoon lisätä hiekkaa.

Seuraavaksi meillä oli pohdinnassa kuorikatteen väri. Aluksi ostimme punertavaa, mutta emme olleet siihen täysin tyytyväisiä, joten lopuksi vaihdoimme sen mustaan (ei hätää, punertava kuorikate löysin paikkansa takapihan marjapensaiden alta). Huomaatko miten pieni yksityiskohta tekee erilaisen vaikutelman? Kummasta sinä pidät enemmän?


Mietin pitkään onko musta liian tumma väri terassille, mutta löysin kaupasta Patio Verso hiilenharmaan värisen puuöljyn, mikä on tehty luontoystävällisistä aineista. Pidin ajatuksesta, että terassiöljyssä ei ole käytetty mitään myrkkyjä, joten päätin kokeilla öljyä, vaikka se onkin tarkoitettu istutuslaatikoille ja pihakalusteille. Kesän lopussa varmaan selviää kestikö öljy terassin pinnassa vai ei.

Tässä vihdoin valmis terassi.


Seuraavaksi suunnitelmissa on käyttää loput vanhan terassin laudoista talon kiertävän kivimurskeen rajaukseen, sillä tällä hetkellä nurmikko valtaa katekankaasta huolimatta alueita. Laudat odottavat vain maalausta ja asennusta.


x Sanja


0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki