• Sirpa & Sanja

Muutos - takapihan terassin uusiokäyttö, osa 1

Kevään ensimmäisenä isompana projektina on ollut takapihamme terassin uudistus.

Ennen kuin kuitenkaan pääsimme aloittamaan takapihan muutosta, löysimme itsemme etupihalta!


Edelliset asukkaat olivat rakentaneet takapihan terassin runsaat viisi vuotta sitten. Se oli kohtuullisen hyväkuntoinen, laudat kaipasivat vain öljyä. Halusimme kuitenkin suuremman terassin erilaisesta puusta. Päätimme siirtää vanhan terassin hyötykäyttöön etupihalle. Samalla tuli uudistettua koko etupiha!


Etupihan sisäänkäynti oli ränsistynyt ajan saatossa, eikä ollut kovin houkutteleva. Kivet olivat vinksallaan, pensaat levinneet pitkin "nurmikkoa", joka koostui oikeastaan sammaleesta ja rikkaruohosta.Aloitimme muutoksen tekemällä kunnon pohjatyöt, jotta kivet eivät talvisin vääntyisi eri tasoihin. Alustustöissä on tärkeää tasoittaa maapohja kunnolla ja käyttää juurikangasta estämään juurten lisäksi myös roudan aiheuttamat epätasaisuudet. Pohjatöiden teon jälkeen ladoimme pihakivet uudelleen.


Pihan kallistukset olivat alun perin väärin talon suuntaan. Korjasimme kaadot poispäin talosta, niin etteivät sadevedet valu talon alle. Lisäsimme talon ympärille valkoista kivimursketta, joka kosteusongelmien välttämisen lisäksi antaa heti siistimmän vaikutelman ja nurmikkoa on vähemmän leikattavana.

Ilme koheni jo näiden muutaman parannuksen ansiosta huomattavasti, mutta tässä ei ole vielä koko etupihan uudistus - jatkan seuraavassa postauksessa.x Sanja


0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki