top of page

Näin yhdistät sisä- ja ulkotilat yhtenäiseksi kokonaisuudeksi

Onko ihanampaa kuin katsella kaunista puutarhaa tai parveketta, jonka värit ja tyyli nivoutuvat saumattomasti yhteen sisätilojen sisustuksen kanssa? Sisä- ja ulkotilat pääsevät oikein kunnolla oikeuksiinsa, kun niihin on suunniteltu yhteinen punainen lanka ja tämä kannattaakin ottaa huomioon myös pihasuunnittelun yhteydessä. Helpointa on tietysti suunnitella vierekkäiset tilat yhdellä kertaa, kuten me olemme useammassakin projektissamme tehneet.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-puutarha-suunnittelu

Ennen kuin huomaatkaan ovat kevät ja kesä jo täällä, ja usein esimerkiksi upeimmat ruukut viedään käsistä heti ensimmäisenä. Vaikka sää ei ehkä houkuttele miettimään pihasuunnittelua, on nyt juuri mitä täydellisin aika pohtia pihan tai parvekkeen muutoksia yhdistäen sisä- ja ulkotila yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Rivin-Sisustus-suunnittelu-terassin-sisustus
Rivin-Sisustus-suunnittelu-lasitetun-terassin-sisustus

Stailaus

Stailaus mielletään usein joksikin väliaikaiseksi, esimerkiksi asunnon myyntikuvia varten tehtäväksi, mutta oikeasti stailaus kattaa alleen tilan kalusteet, somisteet sekä niiden viimeistelyn ja paikalleen asettelun. Stailauksella saadaan sama tyyli jatkumaan sisältä ulos korostaen näin molempien tilojen yhteneväisyyttä.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-ulko-tilojen-stailaus
Rivin-Sisustus-suunnittelu-sisätilojen-sisustus-yhtenäinen-ulkotilojen-kanssa

Värit

Samat värisävyt voivat jatkua sisältä ulos tai ulkoa sisään ja halutessasi voit huomioida jopa kasvivalinnoissa, että värit ovat linjassa sisätilojen kanssa. Mikäli koko pihan muuttaminen tuntuu liian suurelta projektilta, kannattaa valita terassin kevät- ja kesäkukat sisätilojen värityksen mukaan tai tuoda sisälle pihasi värisävyjä.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-terassin-sisustus-yhtenäinen-sisätilojen-kanssa

Valaistus

Valaistuksella saa luotua kaunista tunnelmaa niin sisälle kuin uloskin. Parveke- ja pihasuunnittelussa kannattaa aina ottaa huomioon valaistus, koska Suomessa on paljon myös erityisen pimeitä vuodenaikoja, jolloin kaivataan piristystä ja valoa. Herätä pihasi tai parvekkeesi eloon valaistuksella, joka saa ne kukoistamaan myös pimeällä vuodenajasta riippumatta.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-valaistuksen-suunnittelu-terassin-sisustuksen-osa

Nykyään sisä- ja ulkotiloihin on saatavana erilaisia älyvaloja kuten Philips Hue (jota voin suositella ihan puhtaasti omasta kokemuksesta). Se on helppo asentaa, sekä ajastaa valaistukset syttymään samaan aikaan tai laittaa tunnelmat sointumaan yhteen esim. eri väreillä tai teemoilla.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-terassin-sisustus-tärkeä-puutarha-suunnittelun-osa

Muodot ja kuviot

Myös pihan, kasvien tai tekstiilien muodoilla ja kuvioilla voi luoda yhtenäistä ilmettä. Pallotuijan pyöreä muoto voi toistua esimerkiksi olohuoneen pyöreässä matossa, tai pihan kulmikkaat linjat ruokailutilan kulmikkaissa tuoleissa. Ja kaikista nopein ja helpoin tapa on vaihtaa sisä- ja ulkotilojen tyynyt sopimaan toistensa kanssa yhteen valitsemalla niihin samantyyliset kuosit.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-puutarha-muodot
Rivin-Sisustus-suunnittelu-sisätilojen-sisustus-jatkuu-ulkona

Kasvit

Ehkä tykkäät troppisista kasveista tai merellisistä heinistä - myös kasveissa voi huomioida yhtenäisen punaisen langan sisällä ja ulkona. Sisätilojen trooppiset kasvit eivät selviä Suomen pakkasista, mutta niitä voi aina ostaa silkkisinä terassille ja parvekkeelle tai etsiä pihalle kasveja, jotka henkivät samaa muotokieltä ja yhtenäistä tunnelmaa kodin viherkasvien kanssa.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-silkkikasveilla-sisustusta
Rivin-Sisustus-suunnittelu-kasvien-muodot-tärkeitä


Jos sisä- tai ulkotilasi on juuri laitettu uuteen uskon, ei silloinkaan ole liian myöhäistä, vaan samaa punaista lankaa voidaan jatkaa myös sisustus- tai pihasuunnittelun yhteydessä. Saimme esimerkiksi juuri valmiiksi sisustusprojektin talosta, jonka pihan olimme suunnitelleet aikaisemmin, ja nyt oli sisätilojen vuoro. Joten jatkoimme samalla linjalla myös sisällä luoden yhtenäisen kokonaisuuden.


Ihanaa viikonloppua!

Sanja


Comments


bottom of page