• Rivin Interior & Garden

Palju mökille - hyvä päätös!

Viime kesänä hankimme mökille kylpytynnyrin, josta on ollut paljon iloa jo lyhyessä ajassa. Mikä onkaan sen mukavampaa kuin ensin kiireettömästi lämmitellä paljua ja nauttia kesäisestä iltapäivästä ja illalla lillua lempeässä vedessä.


Palju tuli erillisinä osina, koska mietimme, kuinka saamme satoja kiloja painavan kokonaisen paljun kaikkine osineen mökin rantaan sinnehän ei voisi ajaa kuorma-autolla. Paketti koostui PE muovisesta palju osasta, alustan kehikko ja kehyslaudoista, putkista, kamiinasta ja kylpytynnyrin kannesta.


Maapohja oli kallioinen, mutta sen pitää olla tasainen, joten aloitimme kärräämällä soraa 20-30 cm ja tasoittamalla pohjan. Sen päälle rakennettiin puinen alusta (tuli paketin mukana), jonka päälle kylpytynnyri asennettiin.

Useampi tunti lipsahti ennen kuin kivituhka oli kärrätty rantaan, pohja tasainen, kylpytynnyri pystyssä ja puukehikko rakennettu. Kyllä vähemmästäkin pientä kultaisen pentua alkaa väsyttää, kun kaikessa pitää olla koko ajan mukana auttamassa ja seuraamassa mitä tapahtuu.Kamiinassa palaa tuli ja vesi lämpiää. Veden lämmitykseen menee useampi tunti, mutta mökillä on paljon muutakin tekemistä sitä odotellessa.


Lopulta vaivannäkö palkitaan. Ihanaa jutella niitä näitä, katsella illan hämärtymistä ja auringon laskua järven taa. Kylpytynnyri - hyvä päätös!Lauantaina kylpytynnyri lämpisi ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Kokemus oli yhtä mahtava kuin viime vuonnakin. Ainoa muutos oli pienen pennun kasvaminen isoksi koiraksi, joka tietysti halusi olla taas kaikessa mukana seisten tynnyrin reunaa vasten kahdella tassulla. Jos kuva on hieman hämärä, se johtuu paljusta nousevasta höyrystä...Aurinkoista alkavaa viikkoa!


Sanja ja Sirpa


0 kommenttia