• Sanja

Puutarhan muutokset tänä kesänä by Sanja

Kesä on mennyt pääasiassa puutarhassa puuhaillen, kun etenkin alkukesän säät suosivat pihalla oleskelua. Vaikka välillä oli jo melkein liiankin kuuma, paljon saatiin kuitenkin pihalla aikaiseksi, joista tässä kooste.

Pieni terassi viikossa ja uusi ruokapöytä

Ensimmäinen projekti alkoi itseasiassa jo kevään lopulla. Rakensimme pihalle uuden terassin ja pergolan, johon on tarkoitus asentaa katto ehkä vielä tänä vuonna. En ole oikein osannut päättää, mistä materiaalista katto tehdään: umpinainen puukatto vs. lasi tai valokate.Terassi ja pergola rakennettiin viikossa, sillä tulossa oli tyttären nimiäiset ja tila piti kattaa huonon sään varalta. Onneksi sateelta säästyttiin ilman ollessa mitä mainioin.


Maalasin pergolan loppukesästä ja samalla rakensimme ylijääneistä laudoista uuden ruokapöydän terassille. Terassiosuuden öljyämisen siirrän suosiolla ensi vuoteen.Etu- ja sivupihan viimeistelyä

Seuraavaksi ryhdyin kunnostamaan pihan sivuosaa, jota kautta on kulku etupihalle ja katetulle terassille. Siellä myös sijaitsee kasvimaa ja muutama istutusalue. Viime vuonna olimme ehtineet aloittaa kasvimaan rakentamisen ja asentaa valkoista koristekiveä talon sivulle poluksi.


Kun korvasimme etupihan vanhan betonikiviterassin puisella, siirsimme betonikivet talon sivuun askelmiksi. Samalla korotimme kasvimaan luonnonkivireunusta, istutusalueet saivat lisää kasveja ja viimeistelin kaiken lopuksi kuorikatteella.

Nyt takapihalle kulkee kaunis askelpolku, ja kasvimaa on täynnä hyötykasveja. Ensi vuonna täytyy yrittää parantaa hieman kasvimaan multaa, jotta sato olisi parempi..Myös talon toinen sivu kaipasi pientä kunnostusta. Leikkasin vanhaa alppiruusua pienemmäksi, istutin sen alle muutaman helppohoitoisen havun ja viimeistelin kaiken kuorikatteella. Penkistä tuli heti viimeistellymmän näköinen, eikä se vaadi oikeastaan muuta hoitoa, kuin pallotuijien muotoilua.Lisäksi uusimme etupihan terassin ja istutusalueen, niistä puuttuu vielä viimeiset reunalaudat ja kasvit, sitten nekin ovat valmiit. Jätän niiden kuvat myöhemmäksi 😊


Mökillä tuli käytyä tänä vuonna vähemmän kuin viime vuonna, mutta ehdimme silti saamaan kolme terassia valmiiksi. Niistä toisella kertaa.Kivaa viikonloppua!


Sanja