top of page

Sisustusinspiraatiota hakemassa ulkomailta

Sisustussuunnittelija tekee suunnitelman ja valinnat puolestasi, ja asiakkaan toiveiden lisäksi on olennaisen tärkeää, että suunnittelija tietää ja tuntee sisustustuotteiden laajan kirjon, kalusteiden laadun, tutustuu uusiin, sekä luo henkilökohtaisen suhteen niiden toimittajiin, jolloin asiat hoituvat sujuvasti. Lähdimme siis reissuun kiertäen kaksi päivää tutustuen upeisiin kaluste-, ruukku- ja silkkikasvitoimittajien showroomeihin, jotta pystymme tarjoamaan vähän erilaisia, uniikkeja tuotteita. Intensiivinen reissu, mutta kyllä kannatti! Otettiin 1100 valokuvaa, 15 videota, koeistuttiin kymmeniä tuoleja ja sohvia sekä testailtiin eri kankaita ja silkkikasveja, jotta pystymme valitsemaan niistä parhaat.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-sohvan-istumis-mukavuus-on tärkeää

Tuotteiden koko ja paino

Pöydät tai tuolit voivat kuvassa näyttää hyviltä, mutta osoittautua kevyiksi ja heikoiksi. Vaikka tuotteista on aina tarkka kuvaus ja mitat, niin paremman kuvan saa kuitenkin, kun näkee ne paikalleen asennettuna muiden kalusteiden kanssa. Esimerkiksi valaisimet voivat tuntua liian isoilta tai pieniltä, ja vasta pöydän päällä niiden mittasuhteet pääsevät oikeuksiinsa. Toisaalta joskus voi olla ennakko-odotuksia, kuten vaikka raheista ajattelisi aina, että ne ovat matalia ja voikin yllättyä, että ne on tehty istuttaviksi ruokapöydän ympärillä.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-yhdistele-eri-kokoisia-valaisimia-sisustuksessa
Rivin-Sisustus-suunnittelu-sisustus-idea-rahtit-ruoka-pöydän-ympärillä

Istuinmukavuus

Sohvilla ja tuoleissa vietetään aikaa ja istutaan usein koko ilta, joten on tärkeää, että ne ovat mukavia istua, ja niiden materiaalit ovat laadukkaita. Istumamukavuus selviää vain testi-istumalla, ja jos on pienikokoinen ja lyhyt, niin aina ei riitä, että tuoli tuntuu vähän liiankin hyvältä vaan täytyy pyytää pidempääkin henkilöä testaamaan, miltä matalahko tuoli hänestä tuntuu.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-tuolin-istumis-mukavuus-on tärkeää
Rivin-Sisustus-suunnittelu-kalusteiden-laatu-on-oleellista
Sisusustusinspiraatiota etsimässä vaalea sohva

Kuinka aidon näköinen on silkkikasvi?

Silkkikasvit ovat upeita, mutta ne erityisesti täytyy nähdä luonnossa, koska kasvien erot voivat olla valtavia.

Se, mikä valokuvassa voi näyttää aidolta, ei ehkä sitä olekaan tai päin vastoin. Siksi silkkikasvien valitseminen onkin aika hankalaa, joten kävimme toimittajien kaikki kasvit läpi ottaen kuvat niistä, jotka olivat meidän mielestä parhaimman ja aidoimman näköisiä. Siinä oli iso työ, mutta sisustus- ja vihersuunnitelmien toteutuksen kannalta valtava merkitys.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-aidon-näköinen-silkki-kukka
Rivin-Sisustus-suunnittelu-aidon-näköinen-silkki-kasvi
Rivin-Sisustus-suunnittelu-aidon-näköinen-silkki-kasvi
Rivin-Sisustus-suunnittelu-upea-ruukku-ja-silkki-kasvi

Yllä olevista kasveista kaksi parasta olivat keskimmäisten kuvien kasvit, jotka voisimme sisällyttää suunnitelmiimme. Ylimmäisiä silkkikukkia voisi sekoittaa ehkä kukkakimppuun muiden kukkien joukkoon, kun taas alimman kuvan ruukussa olevasta kasvista voisimme käyttää ainoastaan ruukkua, koska kasvi oli läheltä liian muovisen näköinen.


Sisustustrendit

Olemme aiemmin kirjoittaneet vuoden 2023 sisustustrendeistä (niistä löydät lisää täältä ja täältä), ja samat trendithän näkyivät myös matkallamme eri tuotteissa. Pyöreät, pehmeät muodot jatkavat voittokulkuaan ja näkyvät lähes kaikkialla.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-orgaaniset-muodot-jatkavat-voitto-kulkuaan
Rivin-Sisustus-suunnittelu-orgaaniset-muodot-ja-hapsu-rahi
Rivin-Sisustus-suunnittelu-orgaaniset-muodot-jatkavat-voitto-kulkuaan

Pelkistettyä sisustustyyliä näkee vähemmän, ja se on vaihtunut dramaattisiin, näyttäviin muotoihin ja tummiin sävyihin, joita pehmennetään pastellisävyillä.


Sisustus inspiraatio iso ruukku vaaleanpunainen silkkikukka
Rivin-Sisustus-suunnittelu-upea-näyttävä-noja-tuoli
Rivin-Sisustus-suunnittelu-dramatiikkaa-ja-pyöreitä-muotoja
Orkidea silkkikukka sisustusinspiraatio

Vaaleista sävyistä on myös pikkuhiljaa siirrytty tummempiin sävyihin, ja monesta huonekalusta löytyykin myös musta tai tumman ruskea vaihtoehto vaaleiden lisäksi.


Sisustusinspiraatio olohuone sohva vaalea
Rivin-Sisustus-suunnittelu-tummia-japandi-tyylisiä-kalusteita
Rivin-Sisustus-suunnittelu-tummia-japandi-tyylisiä-kalusteita

Kaikista upeista asioista riittäisi vielä paljon lisää kerrottavaa, mutta toisella kertaa enemmän silkkikasveista ja terassin ja parvekkeen kevätkalusteista😊


Inspiroivaa viikonloppua,


Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page