• Sirpa & Sanja

Nämä 4 asiaa kannattaa miettiä ennen sisustussuunnittelijan palkkaamista

Kun puutarha on valkeana lumesta ja kirkas auringon valo loistaa huoneessa, niin tuntuuko siltä, että sisällä kaivattaisiin muutosta? Jos siihen ei ole aikaa, visiota tai muuten tuntuu vaikealta edetä muutoksen kanssa, on sisustussuunnittelijan palkkaamisesta etuja. Kannattaa kuitenkin hetki miettiä asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon.

Rivin sisustussuunnittelun luoma 3d-visualisointi keittiömuutoksesta, jossa vaaleat kaapit ja mustat tuolit

1. Mikä on projektin laajuus?

Onko sinulla suunnitelmissa uusia muutama olohuoneen kaluste tai päivittää valaisimet ja tekstiilit vai laittaa koko sisustus täysin uusiksi? Työn laajuus ja yksityiskohtaisuus vaikuttaa suunnittelun hintaan, sillä mitä isompi ja monimutkaisempi muutos, sitä enemmän suunnittelutyötä se vaatii sekä suunnittelijalta, että myös sinulta. Toisaalta, kun juhlakausi lähestyy ehkä pieni olohuoneen tai terassin kasvojenkohotus riittää, jolloin suunnittelupaketin hinta voi yllättää edullisuudellaan.

Onko kyseessä yhtenäinen keittiö, olohuone ja ruokailutila vai toiveissa uusi makuuhuoneen sisutus? Suuri tila vaatii enemmän aikaa, jolloin kustannukset ovat suuremmat. Meistä on tärkeää kertoa jo etukäteen, mitkä suunnittelun kustannukset ovat ja mitä sillä saa. Siksi teemme useimmiten tarjouksen suunnittelusta, jolloin tiedät selkeästi, mikä sisustussuunnittelun hinta tulee olemaan.2. Mikä on budjettisi?

Mitä odotuksia sinulla on tuotteiden laadun suhteen? Ennen suunnittelun tilaamista kannattaa pohtia, mitä on valmis maksamaan muutokseen tarvittavista kalusteista, tarvikkeista tai työtekijöiden palkoista, paljonko rahaa on valmis laittamaan muutokseen ja kuinka paljon siinä on joustovaraa? Erityisesti suuremmissa projekteissa kuten kylpyhuone- tai keittiöremonteissa, on hyvä olla myös joustovaraa, mikäli matkalla tulee odottamattomia kuluja (niitä yleensä aina tulee).3. Mitä saat sisustussuunnittelijalta?

Välillä perheessä voi olla täysin eri mielipiteet kalusteista ja väreistä tai voi olla vaikea luopua vanhoista kalusteista, vaikka haluaisikin jotenkin piristää huonetta, Ei hätää, olemme auttamassa huomioiden jo olemassa olevat kalusteet ja sovittaen eri tyylit yhdeksi eheäksi kokonaisuudeksi. Sisustussuunnittelija tekee tilasta yhtenäisen, aikaa kestävän ja juuri sinun näköisesi. Kalusteiden etsimiseen ja yhteensovittamiseen värimaailman sekä eri tyylit huomioiden menee paljon aikaa.


Ennen suunnitteluun ryhtymistä lähetämme sinulle tyyli- ja taustatietokyselyn, joka auttaa meitä määrittämään ja luomaan juuri sinun tyyliisi sopivan kokonaisuuden. Taustatietokyselyä tarkennetaan vielä videokeskustelulla, niin että varmasti ymmärrämme toisiamme.4. Mitä sisustussuunnitelma sisältää?

Vaikka sisustussuunnittelijan palkkaamisella on oma hintalappunsa, säästyy sinulta aikaa ja vaivaa, jokainen huonekalu on valittu harkiten kokonaisuus huomioiden. Erityisesti 3D-tilasuunnitelma auttaa hahmottamaan kokonaisuutta, ja kuinka kalusteet ja tavarat sopivat yhteen.


Tässä kaksi esimerkkiä mitä sisustussuunnittelu voi pitää sisällään:


Sisustussuunnittelu

Kun on tarpeen tehdä suurempi muutos, eikä ole aikaa tutustua kauppojen tarjontaan, vaan haluat antaa koko homman ammattilaisen käsiin. Paketti sisältää: tyylikartoituksen, tapaamisen suunnittelijan kanssa, huoneen 2D pohjakuvan, tuote-ehdotukset, ostoslistan hintoineen.

3d-visualisoinnin avulla päätöksen teko on helpompaa

Sisustussuunnittelu + 3D-havinnekuvat

Ehkä sinulla ei ole aikaa miettiä sisustusta, mutta haluat kuitenkin nähdä jo etukäteen muutoksen lopputuloksen, 3D-visualisointi tekee suunnitelmasta elävän. Paketti sisältää: tyylikartoituksen, tapaamisen suunnittelijan kanssa, suunnitelman visualisoivat 3D- kuvat, huoneen 2D pohjakuvan, tuote-ehdotukset, ostoslistan hintoineen.


Rivinin sisustussuunnittelu verkossa -paketin sisustussuunnitelma malli


Suunnittelu pitää sisällään ammattilaisen ideoita, näkemyksiä tai suunnitelman tuotteista, joita kannattaisi käyttää sisustuksessa, mutta entä tuotteiden tilaus, kilpailutus ja tarvittavat muutostyöt, hoidatko ne itse?