top of page

Takapihan terassi ennen ja jälkeen


Olemme keväästä alkaen ahkerasti kunnostaneet taka- ja etupihaa uusiksi hyödyntäen mahdollisimman paljon vanhaa ja jo olemassa olevia kasveja, kiviä ja huonekaluja. Alkukesä kului siirtäessä vanhaa takapihan terassia etupihalle ja etupihaa kuntoon laittaessa. Jos haluat nähdä, miten etupihan muodonmuutos eteni, postaukset löytyvät: 1.osa, 2.osa, 3. osa


Etupihan valmistuttua vuorossa oli uuden terassin rakentaminen takapihalle. Sen rakennusvaiheissa on kulunut koko kesä, kun aikaa on mennyt kaikkeen muuhun.


Tästä lähdettiin:

Muutimme asuntoomme keväällä, jolloin suurin osa pihasta oli vielä lumen alla. Kevät tuntui pitkältä jännittäessä, mitä lumen alta paljastuu. Heti, kun maa oli sulanut tarpeeksi niin, että kasveja pystyi istuttamaan, ryhdyin hommiin.

James nauttii kevätauringosta, eikä välitä onko terassi uusi vai vanha.

Terassi oli aiemmin jäänyt ilman hoitoa, mutta oli muuten ihan hyvässä kunnossa. Säilytimme terassin rungon ja käytimme laudat etupihan terassissa, siellä laudat saivat samalla mustan värityksen. Takapihalle rakennettiin uusi, isompi terassi, missä huomioitiin myös valaistus.

Upotettava valaistus oli helppo asentaa ja toimii hämäräkytkimellä; valot syttyvät aina hämärän tullen. Sähkömiestäkään ei tarvittu, koska valot pystyy kytkemään tavalliseen pistorasiaan.

Terassi on rakennettu kivien ja sementtilohkareiden päälle.

Terassi oli mielestämme aikaisemmin liian pieni, joten sitä laajennettiin ja tien puolelle rakennettiin seinäke suojaksi. Ensi kesänä on vuorossa terassin öljyäminen. Pidän vaaleasta puusta, joten ajatuksena on sävyttää terassia vain vähän vaaleampaan suuntaan.

Seinäke tekee huoneenomaisen vaikutuksen

Nikkaroimassani laatikossa kasvit kasvavat ja viihtyvät

Ilmat ovat olleet leutoja, joten terassilla voi toivottavasti vielä istua pitkään ja nauttia syksystä.


Mukavaa viikonloppua!


Sanja
Comments


bottom of page