top of page

Pihat valmistautuvat jouluun

Sanja

Syyssiivouksen myötä piha tuli laitettua jo talvikuntoon ja suurin osa huonekaluista siirrettyä "talvipaikoille" tai siivottua pois varastoon. Nyt siirsin osan niistä takaisin, koska kalusteet ovat kuitenkin sellaisia, että ne kestävät ulkona ympäri vuoden. Pehmusteet voi kaivaa varastosta tarvittaessa tai korvata sisältä tuoduilla vilteillä, lampaantaljoilla ja tyynyillä.Innostuin pukemaan terassia jouluun tuoden tuikkuja ja muita sisustuselementtejä ulos lisäämään viihtyisyyttä. Varsinkin lumisina päivinä on tunnelmallista istuskella ulkona ja nauttia kuppi lämmintä teetä tai glögiä. Ikkunastakin on kivempi katsoa pihalle, kun ulkona on viihtyisän näköistä.Sirpa

Aloitin jo marraskuussa terassin tuunauksen, josta kerroin hieman edellisessä postauksessa. Aattona on tarkoitus viettää aikaa pihallamme ja olen jo jonkin aikaa miettinyt, miten terassia voisi sisustaa huonemaisemmaksi ja viihtyisäksi, vaikka kasvit ovatkin lepotilassa. En kuitenkaan halunnut hankkia uusia koristeita, vaan kaivelin vintiltä esiin vanhoja joulukoristeita. Vintti on muuten ihmeellinen "musta-aukko", jonne katoaa tavaroita, joiden olemassaoloa voi sitten myöhemmin ihmetellä. Peikonpähkinän oksiin löytyi puisia ja peltisiä koristeita.


Sanja ehdotti, että polttaisimme tulta ruosteensävyisessä vesialtaassa, joka kesällä koristi terassiamme. Tuumasta toimeen ja nyt iso ulkotulisija odottaa kivetyksellä. Tulipalon vaaraa ei ole: puita ei ole lähellä ja ympärillä on vain kiviä. Vaikka ulkotulisijan pohja kuumentuukin, ei haittaa, kun alla on turvallisesti koristekiviä.On mukava ideoida terassille alueita erilaisilla teemoilla yhdistäen vanhoja tavaroita uudella tavalla jouluisen tunnelman luomiseksi. Kuvassa vanha kuparinen paloruisku on päässyt varastosta piparitarjottimen alustaksi.


Viltit, tyynyt ja taljat odottavat vielä lämpimässä varastossa käyttöönottoa, niin että niiden alla on kuivaa ja viihtyisää istua aattona glögiä nauttien. Mökiltä hiljattain tuodut tuoreet kuusen pöllit ovat vielä vain koristeena, koska niistä voi saada pihkaa vaatteisiinsa.Ihanaa viikonloppua!


Sanja ja Sirpa

Comentários


bottom of page