top of page

Terassilla viihdytään

Kesän parhaisiin hetkiin kuuluu grillaus ja illan vietto ulkona pöydän ääressä perheen ja ystävien kanssa. Uudistimme kesän aikana terassin sisustusta, tässä tunnelmakuvia.Keskikesän silmänruokaa

Kesän eri vaiheet näkee hyvin puutarhassa: viimeiset pionin kukat sinnittelevät vaasissa, kun hortensia Annabelle aloittelee kukintaansa upein tumman punaisin kukkasin. Silmänruokaa riittää joka puolella. Illallissalaattiin on poimittu eri salaattilaatuja, japanilaisten kaalien versoja ja yrttejä taustalla näkyvästä itsetehdystä viherseinäkkeestä.Huonemainen terassi

Katetun terassin huonemaisuutta korostavat kaksi tilanjakajana toimivaa, mustaa istutuslaatikkoa ja niiden yläpuolella roikkuvat pienet amppelit, joissa on vihreitä, roikkuvia perennoja luoden mielikuvaa huonekasveista.


Taustalla huojuu samettisumakki isoine, pihlajaa muistuttavine lehtineen. Istuin joskus thaimaalaisessa ravintolassa sumakin alla illallisella ja siellä heräsi innostus hankkia sumakki omaan puutarhaan. Olin jo useamman vuoden katsellut sumakkia erään toisen, lähialueen omakotitalon pihalla, joten tiesin, niiden selviävän Suomessa.

Tiesitkö, että sumakki on myös trendimauste? Sumakista virheellisesti ajatellaan, että se on myrkyllinen, koska on olemassa täysin erilainen, eri näköinen toinen laji nimeltään myrkkysumakki.Uusi puutaso

Yrttiseinäkkeestä jäi lämpökuivattuja lehtikuusilautoja vielä yli ja keittiöremontista pala kivitasoa, joten niistä syntyi näppärästi puutaso-/apupöytäviritys. Vaikka meillä on aputaso grillin vieressä, olin kuitenkin kaivannut tasoa lisäämään huonemaisuutta ja peittämään talon seinää ja minne voisi laittaa pienen buffan, kun syömässä on useita henkilöitä.

Nyt se on valmis ja odotamme puuosien harmaantumista samanväriseksi kuin kierrätystiikistä tehty pöytä. Kivitason etureunaa täytyy vielä vähän hioa.


Tumman kitin väriset tuolit hankittiin tänä kesänä Vepsäläiseltä. Niissä tärkeintä oli istumismukavuus, koska terassilla on tarkoitus viihtyä ja istua iltaa pidempään.Terassin vieressä kasvaa viinirypäleitä

Terassia reunustaa suuri istutuslaatikko, jossa kasvaa kaksi viinirypälettä (tumma ja vihreä). Viinirypäleinnostus iski joskus jollain matkalla, kun lounastimme viinirypälesäleikön alla ja silloin päätin, että haluan viiniköynnöksen myös omalle terassilleni. Istutusaltaaseen mahtuu muitakin kasveja kuten kartionmallinen puksipuu, magnolia ja jo useamman vuoden siellä talvehtinut muratti, heiniä sekä kärhö. Viinirypäleen edessä liuskekivimurskan päällä on kaksi verililjapuuta ruukuissa ja niiden vieressä teline, jossa ruukuissa kasvaa basilikaa ja kanelibasilikaa.


Toisessa reunassa on grillaustila, tarjoilupöytä ja seinäkasvihuone, jonne tänä vuonna on istutettu tomaatteja, meloni, chiliä ja paprikaa. Niiden valmistumista odotellessa.


Mukavaa viikonloppua!


Sirpa


Comments


bottom of page