• Sirpa & Sanja

Vihdoin valmis etupiha!

Suurin osa kesäviikonlopuista on vietetty mökillä, joten aikaa on jäänyt aika vähän meidän etu- ja takapihan päivitykseen. Pitkän uurastuksen jälkeen saimme kuitenkin molemmat vihdoin valmiiksi! Nyt toivotaan vain, että aurinkoiset päivät jatkuisivat ainakin elokuun loppuun, jotta etenkin takapihasta pääsee nauttimaan.


Etupihalla on ollut useampi vaihe viime syksyn ja tämän kesän aikana. Lue lisää niistä täältä (postaus 1) ja täältä (postaus 2). Matkalla on ilmennyt eri tarpeita ja pihaa on päivitetty niiden mukaan.


Aluksi tarkoituksena oli saada enemmän suojaa makuuhuoneen ikkunan eteen istuttamalla tuija-aita. Talven jälkeen huomasimme, että koska katolla ei ole lumiesteitä, lumi tippuu suoraan niiden päälle, joten keväällä taimet olivat täysin käyriä. Oikean puoleinen kuva on syksyltä ja vasemmanpuoleinen keväältä, lumien sulettua.

Ennen kuin pääsimme jatkamaan etupihan muutosta, rakensimme siis tuijille tuki-seinäkkeen, johon sidottuina ne pääsivät taas kasvamaan suoraan ylöspäin. Seinäke myös tukee ja estää lunta tulemasta suoraan tuijien niskaan talvella.

Vaikka muilta osin oven edusta oli kunnossa, etupiha edelleen vaivasi, sillä edellinen asukas ei ollut pitänyt kovin hyvää huolta nurmikosta, ja se kasvoikin lähinnä rikkaruohoa ja näytti aika kauhealta. Olin jo edellisenä vuonna yrittänyt hoitaa nurmikkoa kuntoon kaikin mahdollisin konstein, mutta sillä ei ollut toivottua vaikutusta. Lisäksi nurmikon leikkaus jäi usein hoitamatta, mikä ei parantunut tilannetta yhtään. Halusin siis helppohoitoisen etupihan - lopputulos on tämä:

Teemana jatkui mustavalkoisuus. Helppohoitoisuuden vuoksi halusin vähän kasveja, jotka eivät rönsyä pitkin pihaa. Kasveiksi valikoitui tämän vuoksi esim. kuunliljoja.

Oven edessä oleva vako täytettiin koristekivillä

Aidake maalattiin valkoiseksi. Nurmikko kaivettiin kokonaan pois ja laitoimme pohjalle maisemointikankaan, päälle kuorikatetta ja lopuksi istutin vielä äidin puutarhasta ylijääneitä kasveja. Aurinkoisen sään vuoksi kasvit eivät ole ihan parhaimmillaan, mutta olen päivittäisen kastelun avulla saanut pidettyä ne hengissä. Ensi vuonna ne ovat jo täysissä voimissaan.


Lämmintä viikonloppua!

Sanja0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki