• Sirpa & Sanja

Tiesitkö tätä viherkasveista?

Alunperin piti kirjoittaa tämä postaus yhdessä, mutta Sanja sairastui alkuviikosta.

Ja kylläpä onkin ollut kiire viikko! James päätyi meille hoitoon ja koska se on kultainennoutaja, haluaa olla mukana kaikessa tekemisessä. Lisäksi aamuin, illoin kävellään kunnon lenkit.


Jos on kiire ja stressi painaa päälle, niin viherkasveilla on rauhoittava ja sisäilmaa parantava vaikutus. Luin NASA:n tutkimuksesta, jonka mukaan makuuhuoneeseen kannattaa sijoittaa huonekasveja, koska ne puhdistavat ja kosteuttavat ilmaa ja parantavat unen laatua. Ilman kosteuspitoisuus helpottaa hengitystä ja auttaa ihon kuivumiseen. Tutkimuksen mukaan ilmanlaatua parantavia huonekasveja ovat mm. muratti, traakkipuu ja peikonlehti. Ne ovat hyviä vaihtoehtoja vähän pimeämpäänkin makuuhuoneeseen.Myös fiikus parantaa ilmanlaatua, mutta valonpuutteessa talvella se tiputtaa herkästi lehtensä.


Fiikusta voi kasvattaa myös vedessä. Yrttien vesikasvatuksesta innostuneena päätin kokeilla uutta huonekasvitrendiä: vesiviljelyä eli hydroponieaa. Kasvin juuret puhdistetaan kaikesta mullasta vesihanan alla ja se laitetaan veteen, jonne on lisätty tippa lannoitetta. Likainen vesi vaihdetaan puhtaaseen n. 2-4 viikon välein. Kasvi kasvattaa uudet vesijuuret, jotka eivät mätäne, vaikka niin luulisi.

Yrtit ja salaatit tuovat väriä keittiön sisutukseen, ja meillä ne tuntuvat viihtyvän hyvin vesikasvatuksessa. Jos huoneessa on vähän valoa erityisesti talvella, kannattaa sinne sijoittaa kasveja, jotka eivät ole niin tarkkoja, vaikka valoa ei olisikaan erityisen paljon, kuten tummapalmuvehka, juurakko- eli luurankovehka tai pullojukka.Hiuskorallikaktus, pilkkubegonia ja nukkatyräkki ovat näyttävän näköisiä, mutta sopivat heikommallekin viherpeukalolle helppohoitoisuutensa vuoksi. Pimeään huoneeseen niitä ei kannata laittaa, koska ne viihtyvät valossa. Ne voivat paksusti minunkin hoidossani, joten voin suositella!Mukavaa viikonloppua!


Sirpa


0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki