top of page

Viime tipan vinkkejä juhannuskattaukseen

Ihana juhannusaaton rauha, sekä lämmin ja aurinkoinen ilma kutsuvat ulos syömään, joten tässä vielä muutama vinkki kattauksiin.

Kokonaisuus ja värit

Jos vaihtoehtoja on monia, kannattaa aloittaa miettimällä kokonaisuutta ja värejä. Kuinka monta henkeä täytyy mahtua pöydän ääreen, mitä ruokaa on tarjolla ja minkälainen fiilis pöydästä on tarkoitus välittyä? Eri värit luovat erilaista tunnelmaa, kun taas yksinkertainen kattaus, sekä luonnon kukkaset toimii erityisesti mökillä.



Koristeet ja kukat

Jos pöydän keskiosa on tarkoitus koristella runsaasti kukkasin, hedelmin, koivunoksin, pienin maljakoin, niin koristeille täytyy miettiä oma tilansa. Koristeet kannattaa pitää kohtuu matalina, koska jos ne ovat kovin korkeita, on niiden yli vaikea seurustella. Terassin reunoihin voi myös laittaa isot ruukut ja täyttää ne kasveilla tai oksilla.



Lautaset

Uusia ja vanhoja lautasia ja muita astioita voi yhdistellä vapaasti ja keksiä uusia käyttötarkoituksia astioille, esim. jälkiruoan voi tarjoilla laseista tai kahvi-/teekupeista. On kiva, kun värit sointuvat yhteen ja pelkät yhteen sopivat värit riittävät koristamaan pöytää, mutta pienellä vaivalla muutamasta heinästä tai vain yhdestä kukasta voi vääntää lautasliina- tai nimikoristeet



Koristele ruoat

Tikkuruoka on aina helppo laittaa ja syödä ja siitä saa juhlavan näköistä ihan itsestään. Kannattaa myös tehdä kierros puutarhassa ja ottaa yrtit ja syötävien kasvien lehtiä käyttöön koristelussa sekä ruoan valmistuksessa.



Ihanaa juhannusta!


Sirpa

bottom of page