top of page

Viisi erilaista pääsiäis- ja kevätkukka-asetelmaa

Pääsiäisenä on kiva piristää sisustusta keväisillä kukka-asetelmilla. Teimme erilaisia kevään ja pääsiäisen kukka-asetelmia, joissa voi käyttää eläviä-, silkkikukkia, oksia tai sekoitella niitä kaikkia keskenään. Silkkikukkien hyvä puoli on siinä, että ne kestävät ja niitä voi käyttää aina uudelleen erilaisissa kimpuissa. Kimput voit toteuttaa sinun tilaasi ja sen väritykseen sopivista, täysin erilaisista kukista, päästä luovuutesi valloilleen😊.


Tämän asetelman voi tehdä mihin tahansa pyöreään, isohkoon keramiikkakulhoon, jonka pohjalle painellaan kanaverkkoa. Kukat pistellään kanaverkon aukkoihin, verkko pitää kukat paikallaan. Kukat voivat olla mitä tahansa kevätkukkia, tässä on käytetty mm. helmihyasintteja, kieloja, magnolioita, eukalyptuksen oksia, mutta yhtä hyvin käyvät pikkunarsissit ja muut kevään sipulikukat ja oksat. Kynttilä sijoitetaan asetelman keskelle.


Lasivaasia käytettäessä kannattaa kanaverkon sijaan teipata maljakon suulle ristikko, jolloin kukkaset on helppo asetella yksitellen vaasiin ja ne pysyvät hyvin paikallaan.


Rivin Sisustussuunnittelu - kevätkukka-asetelma

Rivin Sisustussuunnittelu - kevätkukka-asetelma tuo väriä sisustukseen

Viime vuonna teimme molemmat omannäköisemme pääsiäiskukka-asetelmaa hyödyntäen Hollannista ostettuja lasisia koristemunia.


Sanja yhdisteli asetelmaan syksyllä lenkiltä poimittuja, kuivuneita vuohenputkia ja lasisiin pääsiäismuniin sopivia, pastellisävyisiä kukkia. Kukat voivat olla minkälaisia tai värisiä tahansa, mutta kannattaa valita ainakin kahta erilaista, että saat ripauksen leikkisyyttä asetelmaan. Vuodenputken sijaan voit käyttää myös pajua tai muita oksia. Jos käytät hauraita vuohenputkia, lisää ne vasta lopuksi asetelman keskelle, koska kuivuneina ne napsahtavat helposti poikki.


Rivin Sisustussuunnittelu - Lasiset pääsiäismunat kevätkukka-asetelmassaVoit myös yhdistellä kiemurtelevia oksia kuten kuusamaa, japaninkelas-, kiinanlaikkuköynnöstä tai peikonpähkinää ja sekoittaa niiden joukkoon erivärisiä tulppaaneja tai silkkikukkia. Hyödyntämällä oksia, leikko- ja silkkikukkia, saat aikaan näyttäviä ja runsaita asetelmia sisustuksessa. Kun elävät kukat ovat kuihtuneet, asettele oksat ja silkkikukat tuomaan iloa uudessa asetelmassa.

Tarkemmat ohjeet asetelmiin löydät viime vuoden postauksestamme täältä.  


Rivin Sisustussuunnittelu - Kiemurtelevat oksat kukka-asetelmassa

Rivin Sisustussuunnittelu - Lasiset pääsiäismunat koristavat kukka-asetelmaa

Rivin Sisustussuunnittelu - Keväinen kukka-asetelma

Pääsiäispöydän kattaukseen on kiva tehdä useampi yhtenäinen asetelma, jotka ovat erilaisia, mutta kuitenkin samanlaisia. Alla olevan kuvan asetelmat on tehty kukkasieniin (oasis) saman sävyisistä silkkikukista niin, että ne ovat kaksi erilaista, mutta yhteen sopivaa asetelmaa. Ne voidaan sijoittaa joko toistensa viereen tai pidemmällä pöydällä vähän kauemmaksi toisistaan.


Rivin Sisustussuunnittelu - Kaksi erilaista, mutta samantyylistä silkkikukka-asetelmaa


Kun sisustuksessa luonnon orgaaniset muodot ovat trendikkäitä, on niillä vaikutus myös maljakoihin ja muihin koriste-esineisiin, yksi esimerkki on vaasit, joissa voi olla monta suuaukkoa. Kukkien asettelu erikoisiin maljakoihin on helppoa, koska tarvitaan vain yksittäisiä kapeita kukkia, oksia tai heiniä. Kukat laitetaan eri korkeudelle, eivätkä ne saa olla liian isoja ja leveitä. Myös heinät sopivat tällaiseen vaasiin tosi hyvin.


Rivin Sisustussuunnittelu  -Erikoisen vaasin helppo asetelma

Kun valoisuus lisääntyy, on mukava istua terassilla nauttien keväisestä ilmasta ja tuoda kevätkukkia myös ulos, parvekkeelle tai terassille. Vaikka on vielä kylmä, niin helmihyasintit, narsissit ja silkkikukat kestävät hyvin pakkastakin.


Rivin Sisustussuunnittelu - Silkkikukka-asetelma terassilla

Rivin Sisustussuunnittelu - Helmihyasintit silkkikukista

Silkkikukkakimppuja löydät verkkokaupastamme ja niiden lisäksi räätälöimme mielellämme myös sisustuksesi väreihin ja tyyliin sopivan uniikin kimpun tai voimme yhdessä miettiä parvekkeesi viihtyisyyttä lisääviä, helppohoitoisia silkkikasveja, Laita meille viestiä niin jutellaan lisää. Jos asut pääkaupunkiseudulla, voit myös noutaa kukat studioltamme Espoosta.


Luovia, aurinkoisia hetkiä🌺


Sirpa ja Sanja

Comments


bottom of page