top of page

Hollannin Tuin Idee puutarhamessut

Yhteinen reissumme Den Boschiin Tuin Idee puutarhamessuille oli loistava idea. Vähän tosin hirvitti etukäteen, kuinka klaaraamme vilkkaasti liikennöidyillä valtateillä, joissa yhteen suuntaan kulkee neljä kaistaa, mutta Sanja vakuutteli kokemustaan Keski-Euroopassa ajamisesta ja hyvin päästiin perille.Hollannissa kasvit, kukat ja puutarha ovat tärkeä elinkeino, ja se näkyi upeilla messuilla.

Hollantilaiset rakastavat kotiaan ja sen sisustaminen viihtyisäksi on osa elämää. Puutarha ja terassi ovat olohuoneen jatke, jossa oleillaan paljon, ja puutarhan sisustukseen saatiin uusia vinkkejä ja trendejä. Huomasimme messuilla mielenkiintoisen asian - suurin osa kävijöistä ja näytteilleasettajista oli miehiä, toisin kuin Suomessa puutarha-ala on aika naisvaltaista...


Messuilla oli rakennettu useita mallipuutarhoja ja oleskelukokonaisuuksia. Yksi vuoden 2020 puutarhatrendeistä on rauhoittuminen puutarhassa. Sinisellä värillähän sanotaan olevan rauhoittava vaikutus, ja kyllä se näyttääkin aika seesteiseltä. Näppärä rakentaa terassille lavoista mukavan lepopaikan!Viime vuoden pehmeät muodot olivat selvästi vaihtuneet kolmioihin, neliöihin ja muihin geometrisiin muotoihin.Veden solina rauhoittaa ja vesiaiheet olivatkin monessa mallipuutarhassa tärkeässä roolissa . Niitä oli rakennettu eri materiaaleista.


Kivilaatat voi sijoitella myös näin, jolloin ne eivät enää ole ainoastaan puutarhan kulkuteitä tai polkuja, vaan niitä käytetään osana puutarhahuoneiden sisutusta. Geometrisistä, viimeistellyistä muodoista on kiva nauttia lepotuolissa lököillen, lukien tai vain takkatulen liekkien liikkeitä katsellen.Joskus riittää vain kasa kiviä, kun ne on aseteltu oikealla tavalla!


Lisää kuvia laitetaan Instaan, kannattaa seurata sieltä, jos pidit näistä. Hippasen on kiirettä, kun molemmilla on keittiöremontti meneillään.


Mukavaa viikonloppua!


Sirpa ja Sanja

Comentarios


bottom of page