Rekisteriseloste ja tietosuoja

Rivin.fi on sitoutunut suojaamaan asiakkaidensa yksityisyyttä. Tällä sivulla on kuvattu rivin.fi sivuston rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Rivin Oy tallentaa ja käsittelee henkilötietoja EU:n GDPR:n sekä henkilötietolain (523/1999) mukaisesti. Tällä tietosuojaselosteella informoimme asiakkaitamme heidän henkilötietojensa käsittelystä. Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen rivin.fi palveluita. Käyttämällä tätä sivustoa, sitoudut tässä mainittuihin ehtoihin. Sivuston ylläpitäjällä on oikeus muuttaa käyttöehtoja ilman etukäteismainintaa.

Mitä tietoja keräämme?          

Keräämämme tiedot voidaan jakaa käyttäjän antamiin, verkkopalveluiden käytöstä havainnoituihin sekä analytiikan avulla johdettuihin tietoihin.


Käytämme tietoja:

  • Helppokäyttöisen ja turvallisen palvelun toimittamiseen

  • Hyvän asiakaskokemuksen tarjoamiseen

  • Tuotesuositusten ja markkinoinnin parantamiseen

  • Asiakaspalvelun ja verkkokaupan kehittämiseen

 

Miksi keräämme evästeitä?

Kuten monet muut verkkosivut, myös Rivin.fi -sivuilla kerätään tietoja käyttäjistä evästeillä (”cookies”). Eväste on sivustolla vierailevan käyttäjän selaimelle lähetettävä pieni tekstitiedosto, joka yleensä sisältää anonyymin tunnistenumeron. Vierailijan henkilöllisyys ei käy ilmi evästeiden avulla, ja tieto on luonteeltaan anonyymiä.

Evästeet parantavat asiointiasi sivuillamme, blogissamme ja verkkokaupassamme keräten tietoa kävijöistä ja käyntimääristä verkkosivullamme. Evästeiden avulla voidaan seurata verkkokaupan ja blogin kävijämääriä sekä, millä selaimella verkkosivu stoa käytetään. Suostumuksellasi käytämme evästeitä myös markkinoinnin kohdentamiseen.

Sivuston käyttäjä hyväksyy itse evästeet. Evästeiden käytön voi estää selaimen asetuksissa. Huomioithan, että sivustolla vierailevien käyttäjien katsotaan hyväksyvän evästeiden käytön, ellei niitä ole poistettu käytöstä käyttäjän toimesta. Osa sivustosta ja sen sisällöstä on sellaista, että se ei toimi tarkoitetulla tavalla ilman evästeitä.

Mitä ovat kolmansien osapuolten evästeet?

Verkkosivuiltamme ja -kaupasta voidaan kerätä kootusti tilastollista tietoa (automaattinen tiedonkeräys) palvelun kävijämäärästä, verkkokaupan suosituimmista tuotteista, verkkokaupan sisääntulosivuista ja poistumissivuista tai muita vastaavia tilastollisia tietoja.

Verkkosivullamme olevat kolmansien osapuolten mahdolliset liitännäispalvelut, kuten Google Analytics, Facebook tai Instagram voivat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen liittyvää tietoa, mihin yrityksellä ei ole minkäänlaista vaikutusmahdollisuutta. Voit kytkeä kolmansien osapuolten evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista kyseisten tahojen ohjeiden mukaisesti. Verkkosivustolla voi olla painikkeita, joiden avulla voit jakaa sivujen sisältöä esimerkiksi sosiaalisen median sivustoille. Näitä sivustoja käytettäessä ulkopuolinen palveluntarjoaja voi asettaa laitteellesi evästeen, joka ei ole yrityksemme hallinnoitavissa millään tavalla. Lisätietoa näistä evästeiden käytöstä saa kolmansien osapuolten verkkosivustoilta.

Tilastollisen tiedon keräämiseen verkkosivuilla on käytössä Google Analytics. Googlen tietosuojakäytäntöihin voi tutustua osoitteessa https://policies.google.com/privacy?hl=en-US

Mitä muita tietoja kerätään?

  • Rivin.fi verkkokauppa on kaikille avoin eikä pelkkä sivujen selaaminen edellytä rekisteröintiä, mutta kun selaat verkkokauppaamme, saamme automaattisesti tietoomme selaamisen käyttämäsi laitteen IP-osoitteen, käyttämäsi internet-selaimen ja käyttämäsi laitteen käyttöjärjestelmän.

  • Kun rekisteröidyt rivin.fi asiakkaaksi ja ostat jotain verkkokaupastamme, osana osto- ja myyntitapahtumaa keräämme tietoja, kuten nimesi, puhelinnumerosi, osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi.

  • Sähköpostimarkkinointi (mikäli verkkokauppamme sitä soveltaa): Mikäli saamme sinulta luvan, saatamme lähettää sinulle sähköposteja, jotka koskevat verkkokauppaamme, uusia myytäviä tuotteitamme sekä muita kauppaan liittyviä päivityksiä. Voit halutessasi koska vain poistua postituslistaltamme. Mahdollisuus tähän on meiltä saapuneiden sähköpostien yhteydessä tai ottamalla yhteyttä tämän tietosuojalausekkeen ylläpitäjään kirjallisesti.

 

Mitä tietoja minusta voidaan kerätä?

Rivin.fi verkkokaupassa on tunniste-, yhteys- ja maksutietojen antaminen on pakollista verkkokauppatilausta tehtäessä. Tietojen pääasiallinen lähde on käyttäjä itse ja käyttäjä rekisteröi itse henkilön tunnistavat tiedot

  • Tunnistamistiedot, kuten nimi

  • Yhteystiedot, kuten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero

  • Maksutiedot

  • Tilauksen tiedot

  • Tilaukseen liittyvä kysely, jossa kartoitetaan toiveita tarkemmin

 

Henkilötietorekisterin nimi, ylläpitäjä ja ylläpidon peruste

Kaikkia henkilötietoja käsitellään henkilötietolain edellyttämissä ja sallimissa rajoissa.

Rekisterin nimi:

  • Rivin OY verkkokaupan asiakasrekisteri

 

Rekisterin pitäjä:

  • Rivin Oy, Y-tunnus 3117123-2

  • Purpurikuja 4, 01390 Vantaa

 

Rekisterin pitämisen peruste:

  • Henkilötietojen kerääminen ja käsittely perustuu yhteen tai useampaan seuraavista laillisista perusteista: saatu suostumus, kanssamme tehty sopimus ja/tai oikeutettu etu.

 

  1. Saatu suostumus: Olemme saaneet ennalta (kirjallisesti, suullisesti tai verkossa) nimenomaisen suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn kuten asiakastietojen ja markkinointikirjeen tilanneiden rekisteri (sähköpostilista).

  2. Tehty sopimus: Henkilö on rekisteröitynyt Rivin.fi -verkkokaupan asiakkaaksi, ja käsittely on tarpeen Rivin OY:n kanssa tehdyn sopimuksen yhteydessä.

  3. Oikeutettu etumme: Käsittely on tarpeen liiketoimintamme johtamiseen, hoitamiseen tai edistämiseen liittyvistä syistä.
     

  • Tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä voit kysyä lisää sähköpostilla: info@rivin.fi

 

Mihin tarkoitukseen tietoja kerätään?

Rekisterin käyttötarkoitus on Rivin.fi verkkokaupan asiakasrekisterin ylläpitäminen ja asiakaspalvelun ja asiakastyytyväisyyden parantaminen eri kanavissa. Käyttöön sisältyy asiakkaiden tilausten arkistointi, tilausten yksityiskohtien määrittely, käsittely ja toimitus, väärinkäytösten estäminen, asiakassuhteen hoitaminen ja asiakaskokemuksen parantaminen. Tietoja voidaan käyttää myös henkilökohtaisemman, kohdennetun sisällön tuottamiseen, sekä Rivin.fi asiakastiedotteiden ja markkinoinnin kohdistamisessa.  Rekisterin tietoja voidaan käyttää. Rivin.fi:llä on oikeus julkaista asiakasrekisterin sisältämät tiedot sähköisenä luettelona esimerkiksi suoramarkkinointikirjeisiin, paitsi jos asiakas erikseen kieltää tämän.

Tietoja käsitellään asiakkaan ja Rivin.fi väliseen asiakassuhteeseen, sopimukseen, sivuston käyttöön, asiakkaan erilliseen nimenomaiseen suostumukseen tai lainsäädännön velvoitteisiin perustuen.

Miten voit kieltää meitä käyttämästä tietojasi?

  • Sinulla on oikeus kieltää tietojen julkaiseminen ilmoittamalla siitä sähköpostitse info@rivin.fi.  

  • Sen jälkeen, kun olet jo antanut meille luvan käyttää tietojasi, tai olet suostunut esimerkiksi ottamaan vastaan sähköpostimarkkinointia, voit muuttaa mieltäsi. Voit peruuttaa suostumuksesi antaa meidän ottaa sinuun yhteyttä, kerätä, käyttää tai luovuttaa tietoja sinusta. Voit peruuttaa suostumuksesi ottamalla yhteyttä meihin info.rivin.fi.

  • Voimme luovuttaa henkilötietosi eteenpäin, mikäli laki vaatii, tai mikäli sinä loukkaat verkkokauppamme tietosuojalauseketta.

 

Millaisia oikeuksia minulla on?

Asiakkaana sinulla on oikeus:

  • Saada pääsy itseäsi koskeviin henkilötietoihin, mukaan lukien oikeus saada jäljennös sinua koskevista henkilötiedoista

  • Pyytää itseäsi koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista

  • Tietyin edellytyksin pyytää käsittelyn rajoittamista tai vastustaa henkilötietojen käsittelyä

 

Voit pyytää järjestelmiin tallennetut tiedot ottamalla yhteyttä sähköpostilla: info@rivin.fi.

Huom! Joissain tapauksissa kaikkea tietoa ei voida poistaa ja lainsäädäntö voi vaatia säilyttämään osan asiakkaaseen liittyvästä tiedosta.

Lisäksi, jos käsittely perustuu erilliseen suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Huomaathan, ettei tämä vaikuta ennen suostumuksen peruuttamista suoritettuun tietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Voit tehdä oikeuksiesi käyttämistä koskevan pyynnön ottamalla yhteyttä sähköpostiosoitteeseen info@rivin.fi. Pyynnön tulee olla riittävällä tavalla yksilöity, jotta asiakaspalvelumme voi todentaa henkilöllisyytesi

 

Kuka käsittelee henkilötietojani?

Asiakastietoihin on pääsy vain rivin.fi omalla henkilökunnalla, joka käsittelee niitä ainoastaan tehtävien edellyttämässä laajuudessa. Henkilökunnastamme näkee asiakastietoja vain niiltä osin kuin se on työtehtävien suorittamiselle välttämätöntä. Lisäksi käytämme luotettuja sopimuskumppaneita, jolloin tietoa voidaan siirtää kolmannelle osapuolelle. Kaikkien kumppanien kanssa on huomioitu EU:n tietosuoja-asetuksen ja muun lainsäädännön asettamat vaatimukset.

 

Henkilötietojen luovuttaminen

Henkilötietoja voidaan luovuttaa ainoastaan Suomen lakien mukaisesti viranomaisille, heidän näin vaatiessaan. Rekisteröityneen käyttäjän henkilötiedot hävitetään hänen pyynnöstään, ellei lainsäädäntö, avoimet laskut tai perintätoimet estä tietojen poistamista. Käyttäjän henkilötiedot voidaan poistaa myös asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

 

Kuinka kauan tietojani säilytetään?

Säilytämme henkilötietojasi sähköpostiarkistossa seitsemän vuoden ajan/lain määräämän ajan

Osalle tietoa lainsäädäntö asettaa velvoitteita tiedon pidempiaikaiselle tallentamiselle, mm. seuraaviin tarkoituksiin:

  • Kirjanpitolaki määrittelee tiedolle pidempiä säilytysaikoja riippumatta siitä sisältääkö aineisto henkilötietoja tai ei

  • Kuluttajakauppaa koskevien vastuiden täyttäminen

  • Järjestelmien lokitietoa kerätään ja säilytetään lain edellyttämällä tavalla, jotta voimme tarjota lainmukaisen ja turvallisen verkkokaupan asiakkaillemme

  • Riittävien varmuuskopioiden ottaminen kaupan tietokannoista ja järjestelmistä tietojen turvaamiseksi, virhetilanteiden korjaamiseksi ja tietoturvan sekä jatkuvuuden varmentamiseksi

 

Minne tallennatte keräämänne tiedot?

Asiakkaidemme tietojen suojaaminen ja turvallinen käsittely on meille ensiarvoisen tärkeää.

  • Verkkokauppa-alustamme on Wix.com. Wix.com tarjoaa meille verkkokauppa-alustan, jolla myymme tuotteita ja palveluita sinulle. Alusta on suojattu

  • Rekisteri, johon on kerätty asiakkaidemme tiedot, tallentuvat Wix.com tietojärjestelmään, tietokantoihin ja Wix.com -verkkokauppa-alustan tallennustilaan. Tietosi on turvassa, sillä ne on tallennettu käyttäen suojattua HTTPS ja SSL-tekniikkaa. Lisätietoja tästä löydät täältä (englanniksi).

 

Miten turvaamme verkkokaupassamme käyvien vierailijoiden tiedot?

Käytämme verkkokaupassamme maksuvälittäjänä alustakumppani Wix.com Ltd., joka tarjoaa maksumenetelmän alustallaan. Alustakumppanin käyttämä luottokorttimaksamispalvelun tarjoaa Stripe Ltd 

  • Wix välittää maksut palveluntarjoajalle. Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin ettei kukaan ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja.  

  • Lisää tietoja löydät Wixin:n maksualustasta täältä ja Stripesta täältä.

 

Luovutetaanko henkilötietojani kolmansille osapuolille?

  • Tavanomaisessa tilanteessa, kolmannen osapuolen toimijat keräävät, käyttävät ja esittävät asiakastietoja ainoastaan niiden tarpeen vaatimissa rajoissa. Tämä mahdollistaa kolmannen osapuolen toimijan tarjoaman palvelun parhaan käytön.

  • Kuitenkin jotkin kolmannen osapuolen toimijat, kuten verkkokauppa-alustan ja maksunvälityspalvelun tarjoajat tai muut maksutapahtuman suorittajat, käyttävät omia tietosuojalausekkeitaan.

  • Jotta maksutapahtumat voivat toteutua, meidän on annettava tapahtumia varten tarvittavat tiedot. Annettuihin tietoihin pätevät maksutapahtuman ajan kolmannen osapuolen tietosuojalausekkeet (Wix, Stripe) . Henkilö- ja maksutiedot käsitellään aina salatussa SSL-yhteydessä. Maksutiedot (henkilötunnus, verkkopankki, luottokortti) käsitellään Wix maksunvälittäjän ja Stripe luottokorttimaksupalvelun tarjoajan suojatussa ja salatussa järjestelmässä, ja maksajan henkilötunnusta tai maksu- ja luottokortin numeroita yms. tunnistetietoja ei tallenneta verkkokauppaan.

  • Huomaathan, että jotkin palveluntarjoajat voivat sijaita muulla lainkäyttöalueella kuin verkkokauppamme, jossa asioit. Jos päätät käyttää kolmannen osapuolen palveluita, joka sijaitsee eri lainsäädäntöalueella kuin käyttämäsi verkkokauppa, tietojasi saatetaan käyttää kyseisen palveluntarjoajan alueen lain piirissä.

  • Kun poistut verkkokauppasivustoltamme kolmannen osapuolen sivustolle tai sovellukseen, et ole enää verkkokauppamme tietosuojalausekkeen tai käyttöehtojen piirissä.

 

Muutokset tietosuojalausekkeeseemme

  • Pidätämme oikeuden muokata tätä tietosuojalauseketta koska vain, joten ole hyvä ja tarkasta ajoittain, onko lausunnossa muutoksia. Kun tämä tietosuojalausekkeeseen tehdään tarkennuksia tai muutoksia, ne astuvat voimaan verkkokaupassamme välittömästi. Jos tietosuojalausekkeeseen tulee merkittäviä muutoksia, ilmoitamme muutoksista verkkosivustollamme.

  • Jos verkkokauppamme yhdistää tai tulee toisen yrityksen ostamaksi, henkilötietosi saatetaan siirtää tässä yhteydessä uusille omistajille, jotta verkkokauppamme voi edelleen myydä sinulle tuotteita.

 

Tämä tietosuojalauseketta on muokattu viimeksi 29.10.2021.