top of page

Kuvia pihasta ennen ja jälkeen

Muutosta uuteen kotiimme tulee syksyllä kuluneeksi jo kaksi vuotta. En ole vielä tehnyt laajempaa juttua, johon olisi koottu, mitä kaikkea meidän pihalla on tapahtunut muuton jälkeen. Viimeisimmät ennen ja jälkeen kuvat pihasta taitaa olla meidän katetusta terassista. Edelleen tekemistä riittää, mutta hiljaa hyvä tulee...


Rivin Pihasuunnittelu terassin somistusta

Pidän itse muutoskuvista, joista selkeästi näkee eron entisen ja nykyisen välillä. Pyrin aina ottamaan kuvan, ennen kuin aloitan jonkun kunnostustyön, koska niitä on kiva katsella myöhemmin ja olla ylpeä kättensä jäljistä. Tässä siis palasia meidän pihalta ennen ja jälkeen.


Talomme on rakennettu 80-luvun lopulla. Kun muutimme tänne, oli kasvit päässeet ottamaan pihan täysin valtoihinsa, joten aloitin raivaamalla ylimääräistä kasvustoa pois ja selvittämällä mitä alta löytyy. Kasvien alla olikin kauniita sammaloituneita kiviä ja erilaisia istutusalueita. Olen edennyt alue alueelta viimeistelemällä, mutta jätten suurimman osan pihasta alkuperäisen mallin mukaiseksi ja vain muuttaen osia. Tietenkin kaksi terassia on rakennettu pienten kivettyjen istuinalueiden tilalle.Taloa reunustaa korkea kallio, ja sisäänkäynti pihaan on niiden välistä. Polku pihalle oli aiemmin kasvien vallassa, jotka raivasin pois sekä rakensimme portin, niin ettei James pääse livahtamaan. Portilta on nyt valkoisen soran peittämä sisäänkäynti ja sen vieressä kivillä reunustettu hyötypuutarha. Istutusaluetta ei tarvitse istuttaa täyteen, kun siihen laittaa kuorikatetta. Sillä saa istutusalueen helposti siistin näköisesksi ja kasveille jää tilaa kasvaa ja levitä.Alun perin pihalla oli vain pieni kivipatio oven edessä, mikä oli ajan saatossa painunut ja hyvin sammaloitunut. Viime keväänä rakensimme tilalle ison terassin, missä on tilaa istuinalueelle ja ruokapöydälle. Tilasin juuri uudet ruokapöydän tuolit, jotka toimitetaan vasta ensi viikolla, joten uudet tuolit eivät nyt päässeet kuviin.Puutarhassa mukana hommissa on alusta asti innoikkaimpana ollut James, joka rakastaa auttaa kuoppien kaivamisessa ja nauttii pihalla oleilusta. Välillä iltaisin saan houkutella Jamesiä sisälle, kun terassilla olisi paljon mukavampaa.Katettu terassimme valmistui tämän kesän nimiäisjuhliin pari viikkoa sitten. Mutta eivät pihaprojektit vielä tähän lopu, seuraavaksi on tarkoitus ottaa käsittelyyn etupiha, jonka kunnostusta jo viime syksynä aloittelin.Ihanaa, aurinkoista viikonloppua!


Sanja

Comments


bottom of page