• Sirpa & Sanja

Lasitettu terassi ja pienen rivitalopihan muutos

Rivitalokoti vaihtoi omistajaa ja helsinkiläisestä tuli espoolainen. Vuoden aikana pihalla ja terassilla on tapahtunut monia muutoksia. Tervetuloa mukaan vierailulle!
Piha

Talon kulma oli aiemmin soraa ja nurmikkoa, jota reunustavat norjanangervot.Nyt kulmassa on kolmion muotoinen istutuspenkki, joka on rajattu pystyyn asetetuilla porraskivillä. Penkissä on varrellinen marja-aronia, sekä pallotuijia. Norjanangervojen ja istutusaltaan välissä on valkoista soraa, jonka viimeistelee betoniset askelkivet.
Terassin etuosa oli myös nurmikolla, jonka eteen on istutettu norjanangervoja (vasen kuva alhaalla). Kiviterassi ja puutarha valmistuivat näppärältä naiselta lomautuksen aikana. Istutusaltaat löytyivät Tori.fi:stä.
Terassin toiselle sivulle istutettiin kaksi rautatieomenapuuta. Niitä ympäröiviä kehikkoja ideoimme yhdessä.


Rautatieomenapuut on istutettu hiljattain

Toisessa reunassa on erilaisia pioneja, konnanyrttejä ja muita kukkivia kasveja istutusaltaassa. Istutusaltaan reunalla on itse tehty betoninen lintujen juoma-allas. Kasvit ovat vielä pieniä, koska ne on siirretty vasta jonkin aikaa sitten.Lasiterassi

Terassi on sisustettu mustilla rottinkihuonekaluilla ja toisessa päässä on viherkasveilla täytetty vitriinikaappi. Lasitetun terassin hyvä puoli on se, että sinne voi tuoda tavallisia huonekaluja, jotka ilman lasitusta menisivät ulkona pilalle. Pikkupöytä toimii kukkapöytänä tai sitä voi käyttää myös istutuspöytänä.Pallosypressi oli ensimmäisiä ostoksia lasitetulle terassille ja se on talvehtinut ruukussa jo viime talven. Sypressithän eivät ole yhtä kestäviä kuin tuijat ja ruukussa talvehtimisessa on aina omat riskinsä, koska juuret paleltuvat herkästi.
Mukavaa viikonloppua!


Sanja

0 kommenttia