• Sirpa

Vältä näitä virheitä paprikan & chilin esikasvatuksessa!

Viime vuonna kasvatin kokeeksi chilejä ja paprikaa seinäkasvihuoneessa - tulosta tuli, mutta vähän ja myöhään. Ihme, että edes sen verran, koska virheitä tuli tehtyä runsaasti! Tässä niitä listattuna.Liian myöhään kylvetty

Viime vuonna kylvin siemenet vasta maaliskuun lopulla, joka oli hitaasti kasvaville, paljon valoa ja lämpöä vaativille paprikalle ja chilille selkeästi liian vähän. Kasvien esikasvatus onnistui sinällään ensimmäistä kertaa hyvin, kiitos sammalnappien, minikasvihuoneiden, turvekiekkojen ja etätyön! Ehdottomasti jatkan samoilla välineillä tänäkin vuonna. Minikasvihuoneeksi käy periaatteessa mikä tahansa rasia, jossa on läpinäkyvä kansi, esim. puhdas ruoan kuljetusrasia. Siemenet laitoin jo kasvamaan.


Liian kylmää ja vähän lannoitetta

Istutin paprikat ja chilit ruukkuun, koulin niitä ja siirsin seinäkasvihuoneeseen vasta, kun tiesin, ettei ole pelkoa yöpakkasista. Eivät ne kovin innokkaasti kasvaneet, saivat varmaan liian vähän lannoitetta tai kasvihuoneen paikka on liian varjoinen, koska kylmässä paprikat /chilit eivät oikein jaksa kasvaa.


Ei latvottu, ei pölytetty

Ensikertalaisena en myöskään latvonut (n. 15 cm korkuisina), enkä myöskään pölyttänyt. Pölyttäminen on erityisesti tärkeää, jos kasvattaa kasveja kasvihuoneessa. Mutta ihmeen kaupalla satoa tuli kuitenkin muutama paprika ja yksittäisiä chilejä, vaikka viljelijä kompuroikin eteenpäin. Tänä vuonna uusi yritys ja runsaampi lopputulos!


Listasin alle paprikan kasvatuksen pääkohdat. Samat ohjeet pätevät pääosin chileihin, mutta ne istutetaan noin 0,5 cm:n syvyyteen.


Sirpa

0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki