top of page

Tunnelmallinen terassi

Yksi tämän vuoden kiireisimmistä viikoista on takanapäin, mutta kaiken kiireen keskellä on ollut ihana rentoutua torkkuhuopaan kietoutuneena elokuisen hämärässä puutarhassa istuen terassilla, jonne valot luovat ihan oman tunnelmansa.


Rivin terassisuunnittelu - Valoilla tunnelmaa terassille

Tunnelmaa terassille valoilla

Ennen virittelin aina syksyn tullen takapihalle kausivalot, mutta tänä vuonna päätin jättää ne paikalleen ihan ympärivuotisesti. Valonauha näkyy kivasti sisälle tuoden valoa myös sinne. Ostin pari vuotta sitten kaksi valoruukkua, jotka ovat yleensä etupihalla ja syksyllä siirrän be etupihalta katoksen molemmille puolille. Ajastimen avulla valot syttyvät automaattisesti aina pimeän tullen mennen keskiyöllä pois päältä.


Aiemmin katetulla terassillamme oli itse tehty ruokapöytä ja tuolit, mutta vaihdoimme jonkin aikaa sitten terassin järjestystä niin, että ruokailuryhmä sijoitettiin talon viereiselle terassille ja sohvaryhmä katetulle terassille. Päätös osoittautui loistavaksi, koska mikä sen rentouttavampaa, kuin pitkän työpäivän jälkeen istua hämärässä illassa nauttien ympäröivästä puutarhasta ja hiljaisuudesta.

Rivin terassisuunnittelu - Terassilla ruokaillaan
Rivin terassisuunnittelu - Viihtyisä terassi
Rivin terassisuunnittelu - Viihtyisä terassi

Terassilla viihdytään

Terassithan eivät enää nykyään ole vain pakollinen osa puutarhaa vaan enemmänkin olohuoneen jatke, jossa viihdytään. Koska Suomen kesä on lyhyt ja ilmat vaihtelevat, on kätevää, jos terassilla on katos, jolloin ulkona voi istua, vaikka sataisikin. Lisäksi pehmusteet ja muut tekstiilit voi jättää paikoilleen, koska sade ei kastele niitä.


Oli tyyli mikä tahansa, terassista saa viihtyisän ja olohuonemaisen erilaisilla kalusteilla, tunnelmaa tuovat kukkien ja ruukkukasvien lisäksi tyynyt, matot ja lyhdyt sekä valaisimet, jotka muistuttavat sisätilojen valaisimia.


Rivin terassisuunnittelu -Terassin sohvaryhmä
Rivin terassisuunnittelu -Terassin sohvaryhmä

Tunnelmallista viikonloppua,


Sanja

ความคิดเห็น


bottom of page