top of page

Herkän kauniit pionit

Kaiken helteen jälkeen on hyvä, että sataa, mutta muutaman päivän sade ja myrsky hakkaavat ja mädännyttävät pionien kukat. Ennen sadetta ehdin kuitenkin ottaa muutaman kuvan puutarhan kuningattarista. Pionit puhukoon puolestaan!


Rivin-Piha-suunnittelu-pioni-malja
Rivin-Piha-suunnittelu-pioni-kuja
Rivin-Piha-suunnittelu-upea-Sarah-Bernhardt-pioni

Kun pioneja on runsaasti, ne yleensä kukkivat samoihin aikoihin, eikä niiden kukkia tarvitse säästellä. Pioneja on kiva kerätä isoihin maljoihin, mutta koska pioni on niin upea, niin pelkkä yksikin kukka riittää.

Terassin ympärille on istutettu runsaasti pioneja, joiden uhkeaa kukintaa on kiva ihailla istuskellessaan. Polkua reunustavat Sarah Bernhardt pionipenkit, mutta puutarha on täynnä muitakin pioni lajikkeita.

Rivin-Piha-suunnittelu-pioni-kuja
Rivin-Piha-suunnittelu-terassilla-on-ihana-nauttia-upeista-pioneista
Rivin-Piha-suunnittelu-tarhapionit-aukeavat-hieman-myöhemmin
Rivin-Piha-suunnittelu-huumaava-pionien-tuoksu-täyttää-huvimajan
Huvimajan täyttää huumaava pionien tuoksu

Tummanpunainen tarhapioni aukaisee nuppunsa hieman myöhemmin kuin muut puutarhan pionit.

Pionit ja hajulaukat sopivat väreiltään hyvin yhteen ja kasvavat melkein yhtä korkeiksi. Vaikka hajulaukassa on vahva haju, jota jänikset ja myyrät vierastavat, se kannattaa hankkia, jos rakastat laukkoja.


Rivin-Piha-suunnittelu-ihanat-pionit-ja-hajulaukka

Puutarha on taas kerran ollut suurten muutosten alla ja useat pionit siirrettiin uusiin paikkoihin, joten ne eivät kaikki kuki tänä vuonna. Niihin kuuluu, ikävä kyllä, myös upea puupioni silkkipaperimaisine kukkineen.


Mukavaa alkanutta viikkoa,


Sirpa
Comments


bottom of page