top of page

Miten saan pionin nuput aukeamaan?


Ihana juhannus

Juhannuksena söimme kaveriporukalla puutarhassa, ja pitkä pöytä oli tietenkin koristeltu pioneilla. Jotta seurustellessa kaikki näkisivät toisensa, oli pöytä koristeltu korkean kukka-asetelman sijaan pioninauhalla, jossa pionin yksittäiset, lyhytvartiset kukat oli laitettu pieniin lasipurkkeihin, jotka oli siroteltu nauhamaisesti pitkin pöytää. Purkkien välissä oli köynnöshortensian oksia. Koska pionit ovat niin upeita jo itsessään, sai pöydän koristeltua näyttäväksi ilman sen suurempaa vaivaa.


Nuppuniksi

Jos pioneja ei kasva omalla pihalla, niitä voi onneksi ostaa juhannuksen tienoilla melkein joka kaupasta. Jotta pionit kestäisivät pidempään, kaupat usein myyvät niitä vielä nuppuisina. Oletko harmitellut, kun pionin nuput eivät aukeakaan? Yleensä nuput aukeavat kotona, mutta jos niin ei käy, niiden aukaisemiseksi on olemassa helppo niksi. Pionien nuppujen ympärillä on ohut, sokerin kaltainen kerros, mikä saattaa pitää nupun kiinni. Nuppua kannattaa huuhdella haalealla vedellä, jolloin sokerimainen kerros lähtee pois, ja nupun pitäisi aueta.Nauti kauemmin

Kuten muillakin leikkokukilla pionin varsi kannattaa leikata viistoon ennen veteen laittamista, jolloin kukat säilyvät pidempään. Vaikka pionien lehdet ovat jo itsessään hienon näköisiä, alimpia lehtiä kannattaa karsia, etteivät ne mätäne veteen ja nopeuta kukkien kuihtumista. Vaihda vettä usein tai lirauta veden joukkoon sokeria ja viinietikkaa, jolloin sokeri ravitsee kukkia ja viinietikka tappaa vedestä bakteereja.Onneksi olemme säästyneet pahoilta myrskyiltä ja sateilta, joten saamme vielä hetken nauttia upeasta pionien kukinnasta, poimia pioneja ja tehdä niistä erilaisia asetelmia pöytien koristeiksi!


Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page