top of page

Hortensiat kaunistavat terassin

Monipuoliset terassihortensiat

Näyttävät terassihortensiat ovat olleet suosittuja ruukkuistutuksissa jo useamman vuoden. Ne ovat ihanan helppohoitoisia, ja kun vain muistaa antaa niille vettä, ne kukkivat pitkälle kesään. Väri vaihtelee vaaleanpunaisesta vihreään tai siniseen mullan happamuudesta riippuen (jos pidät sinisestä väristä, purista hapanta sitruunaa multaan).


Rivin Sisustus - Terassin sisustus
Rivin Sisustus - Terassin sisustus
Rivin Sisustus - Terassin sisustus hortensioilla

Terassihortensiat ovat talvenarkoja jalohortensioita, mutta selviävät yleensä talvesta ainakin eteläisemmässä Suomessa. Riippuen lajikkeesta ne kukkivat seuraavana kesänä tai sitten ei, koska vain osa jalohortensioista kukkii saman vuoden versoilla, osa edellisen vuoden. Jos siis olet syksyllä taittanut niiden kukinnot maljakkoon ja istuttanut kasvit puutarhaan, voi olla että seuraavakesä menee ilman kukkia😊


Jos jalohortensiat ovat sinnitelleet talven yli, ne voi siirtää alkukesästä ruukkuun. Kannattaa kuitenkin hankkia hortensioita myös kaupasta, koska talvehtineet hortensiat kukkivat vasta myöhemmin kesällä.


Rivin Sisustus - Hortensiat koristavat terassin
Rivin Sisustus - Hortensiat koristavat terassin
Rivin Sisustus - Hortensia koristellisessa ruukussa
Rivin Sisustus - Ihanat terassihortensiat koristavat puutarhan
Rivin Sisustus - Ihanat terassihortensiat koristavat terassin

Helpot pallohortensiat

Monivuotiset pallohortensiat ovat vahvoja ja kookkaita kasveja, joista voit nauttia myös terassilla, jos istutat ne reunustamaan terassia. Helpot pallohortensiat kukkivat saman vuoden versoilla isoilla pallomaisilla kukkasilla, jotka voivat olla jopa 30 cm läpimitaltaan.


Pink Annabelle kuuluu myös pallohortensioihin. Sen kukkii kesän mittaan vaaleanpunaisen eri sävyissä.


Rivin Sisustus - Ihanat pallohortensiat
Rivin Sisustus - Vaaleanpunainen Pink Annabelle -hortensia
Rivin Sisustus - Vaaleanpunainen Pink Annabelle
Rivin Sisustus - Vaaleanpunainen terassi
Rivin Sisustus - Kesäinen terassi

Reunusta terassi hontensioilla

Hortensiat kukkivat pitkään ja ovat terveitä, vahvoja kasveja, siksi onkin kiva, että uusia lajikkeita kehitetään koko ajan. Niiden ei välttämättä tarvitse kasvaa ruukuissa, vaan terassin viereen voi istuttaa vaikka pieniä puita kuten vartettuja hortensioita tai puumaisiksi kasvavia syyshortensioita.


Rivin Sisustus - Kesäinen terassi
Rivin Sisustus - Vartetut hortensiat

Kuutamohortensia on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi, ja siitä voi tulla jopa kolme metriä korkea. Alla olevassa kuvassa sen korkeus ei oikein pääse oikeuksiinsa, koska runko ei näy. Toinen ihanuus on lila samettihortensia, jonka lehdet ovat kuin samettia. Onneksi sitä voi ihailla terassilla istuessaan.


Rivin Sisustus -Kuutamohortensia
Rivin Sisustus -Kuutamohortensia
Rivin Sisustus -Samettihortensia
Rivin Sisustus -Samettihortensia

Me molemmat Sanjan kanssa olemme jo vuosien ajan olleet innokkaita hortensioiden istuttajia ja vuodesta toiseen niitä tulee molempien pihalle ja terassille lisää. Vuosien saatossa niistä kasvaakin upean näyttäviä suuria pensaita, jotka koristavat pihaa kauniisti ilman sen kummempaa huolehtimista.


Ihanaa viikonloppua 🌸


Sirpa

留言


bottom of page