top of page

Ihanat tulppaanit

Tulppaanit ovat yksi lempikukkasistani, ja kevään merkki onkin aina niiden saapuminen kauppoihin myyntiin. Yleensä ostan tulppaaneja heti ison kimpun, mutta nyt kun ruokaostokset hoituvat pääasiassa netin kautta, niitä ei ole tullut erikseen hankittua. Viime viikolla sain ensimmäisen kimpun tulppaaneja ystävältä, mikä innosti hakemaan niitä täksi viikoksi lisää.


Rivin Sisustussuunnittelu- Ihanat tulppaanit sisustavat kodin

Vaikka tykkään muuten sisustuksessa ja vaatteissa hyvin rauhallisista väreistä käyttäen pastellisävyjä vain tehosteväreinä, on tulppaaneita valitessa kuitenkin kiva valita pirteämpiä sävyjä kuten keltaista ja pinkkiä. Jos kaupasta ei löydy valmiiksi sekoitettuja kimppuja, tai niiden värit eivät ole mieluisia, ostan monta eri väristä kimppua ja yhdistelen niistä sopivia sekakimppuja.


Rivin Sisustussuunnittelu- Ihanat, kirjavat tulppaanit

Rivin Sisustussuunnittelu- Herkän ihanat tulppaanit

Sekakimppuihin ei kuitenkaan kannata yhdistää narsisseja, koska ne erittävät limaa, josta tulppaanit alkavat roikkua. Muutenkin tulppaanit säilyvät kauemmin, jos ripottelee veteen sokeria tai lorauttaa veden sekaan etikkaa, koska ne pitävät veden puhtaana bakteereista. Tulppaanit kestävät myös pidempään, jos hedelmiä ei ole lähellä, koska hedelmät tuottavat hengittäessään etyleeniä, joka vanhentaa kukkia.


Viime aikoina olen olen käyttänyt pääasiassa silkkikukkia, joissa löytyy myös Real Touch tulppaanit, jotka tuntuvatkin aidoilta ja niitä tuskin erottaa aidoista.


Rivin Sisustussuunnittelu- Aidontuntuiset Real touch tulppaanit silkkikukista

Parhaillaan Hollannissa on meneillään Keukenhofin tulppaanifestivaalit, jotka kestävät vielä 12. toukokuuta asti. Jos rakastat tulppaaneja tai niiden väriloistoa, siellä voit nauttia niistä täysillä. 32 hehtaarin puistossa on 15 km kävelyreittejä, joten näkemistä riittää.


Rivin Sisustussuunnittelu- Tulppaanifestivaalit Keukenhofissa

Värikästä viikonloppua!


Sanja


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page