top of page

Japandisisustus - pala Japania ja Skandinaviaa

Mitä sinulle tulee mieleen sanoista skandinaavinen sisustus - ehkä minimalistisuus, yksinkertaisuus, graafisuus ja vaalea puu? Tuttu skandinaavinen sisustus on monen kodin arkipäivää, mutta mitä pitäisi yhdistää skandinaaviseen sisustukseen, että lopputulos olisi japandi?


Rivin-sisustussuunnittelu-Japandi-olohuone
Rivin-sisustussuunnittelu-Japandi-terassi

Jos ajattelen itse japanilaista puutarhaa, niin mieleen tulee: hiljaisuus, rauha, luonto, zen. Samat sanat kuvaavat myös japanilaista sisustusta, jonka tärkeä osa on myös wabi-sabi (epätäydellisyys ja keskeneräisyys).


Materiaalit

Vaikka Japanin ja Skandinavian & Suomen välillä onkin pitkä välimatka, meitä yhdistää sisustuksessa minimalistisuus ja luonto. Materiaalit ovat usein luonnonmukaisia ja korkealaatuisia: puu, nahka, kivi, pellava, villa. Lisää niihin marmori, rottinki, bambu, betoni, messinki, puuvilla, juutti. Vielä ripaus hyvää oloa, tanskalaista hyggeä eli lampaannahkoja ja torkkupeittoja ja japandi sisustuksessa käytetyt materiaalit alkavat hahmottua.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-Japandi-sisustuksessa
Rivin-Sisustus-suunnittelu-Japandi-sisustus-soikea-ruokapöytä

Värit

Japandin lämpö syntyy tummasta petsatusta puusta, terrakotasta, vihreästä ja mustasta. Niillä väreillä luodaan kontrastia ja tasapainoa beigeen, kermanväriseen, valkoiseen, vaaleaan roosaan, taupeen, greikeen ja harmaan eri sävyihin.


Rivin-Sisustussuunnittelu-Japandi-sisustus-nojatuoli
Rivin-sisustussuunnittelu-Japandi- sisustus-ruokailutila

Japandi-sisustus-olohuone-Rivin-sisustussuunnittelu

Muodot

Rakenna kontrastia sekoittamalla pyöreitä ja kulmikkaita muotoja kuten isoja kulmikkaita sohvia ja pyöreitä pöytiä. Yhä enemmän kaupoista löytyy myös pyöreäkulmaisia sohvia ja tuoleja, joita voi yhdistellä suuriin, tummiin kaappeihin. Kannattaa myös yhdistää pehmeitä materiaaleja kuten bukleeta ja teddykarvaa kovien materiaalien (kivi, rauta, betoni, puu) rinnalle.


Japandi sisustus pyöreät sohvapöydät - Rivin sisustussuunnittelu
Japandi olohuoneen sisustus - Rivin sisustussuunnittelu
Japandi sisustus ruokailutila - Rivin sisustussuunnittelu
Rivin-Sisustus-suunnittelu Japandi sisustus - Japanilainen olohuone
Japandi sisustus olohuoneessa - Rivin sisustussuunnittelu
Japandi sisustus valaisimet - Rivin sisustussuunnittelu
apandi sisustus taulut - Rivin sisustussuunnittelu

Asettelu

Japanissa Ikebana kukkien asettelu, lahjojen paketoiminen, sekä ruokien esille laitto on hiottu huippuunsa. Sisustuksessa zen ja tasapaino syntyvät minimalistisesta estetiikasta, jossa on vähän tavaraa aseteltu ilmavasti esille. Esineet ovat rosoisen persoonallisia, vanhoja tai käsin tehdyn epätäydellisiä. Tilat jaetaan sermeillä.


Rivin Sisustussuunnittelu Japandi sisustus somistaminen
Japandi sisustus lipasto - Rivin sisustussuunnittelu
Japandi sisustus Japanese beauty -sisustustaulu
Tämän sisustustaulun löydät meidän verkko- kaupastamme,saatavana sisälle sekä ulos.

Japandi sisustus - sermi

Molemmissa tyyleissä on hyvin samanlaisia elementtejä, ja ehkä sen vuoksi ne ovat yhdessä aika täydellisiä, ja siitä on syntynyt Japandi. Yhdessä ne luovat yksinkertaisen ja kodikkaan ilmeen, jossa kalusteina on vain ne olennaisimmat huokuen kuitenkin lämpöä ja viihtyisyyttä.


Sanja


댓글


bottom of page