• Sanja

Japandisisustus - pala Japania ja Skandinaviaa

Mitä sinulle tulee mieleen sanoista skandinaavinen sisustus - ehkä minimalistisuus, yksinkertaisuus, graafisuus ja vaalea puu? Tuttu skandinaavinen sisustus on monen kodin arkipäivää, mutta mitä pitäisi yhdistää skandinaaviseen sisustukseen, että lopputulos olisi japandi?

Rivin sisustussuunnittelu Japandi olohuone

Rivin sisustussuunnittelu Japandi terassi

Jos ajattelen itse japanilaista puutarhaa, niin mieleen tulee: hiljaisuus, rauha, luonto, zen. Samat sanat kuvaavat myös japanilaista sisustusta, jonka tärkeä osa on myös wabi-sabi (epätäydellisyys ja keskeneräisyys).


Materiaalit

Vaikka Japanin ja Skandinavian & Suomen välillä onkin pitkä välimatka, meitä yhdistää sisustuksessa minimalistisuus ja luonto. Materiaalit ovat usein luonnonmukaisia ja korkealaatuisia: puu, nahka, kivi, pellava, villa. Lisää niihin marmori, rottinki, bambu, betoni, messinki, puuvilla, juutti. Vielä ripaus hyvää oloa, tanskalaista hyggeä eli lampaannahkoja ja torkkuhuopia ja japandi sisustuksessa käytetyt materiaalit alkavat hahmottua.


Japandi sisustuksessa sisustussuunnittelu

Japandi sisustus soikea ruokapöytä - sisustussuunnittelu

Värit

Japandin lämpö syntyy tummasta petsatusta puusta, terrakotasta, vihreästä ja mustasta. Niillä väreillä luodaan kontrastia ja tasapainoa beigeen, kermanväriseen, valkoiseen, vaaleaan roosaan, taupeen, greikeen ja harmaan eri sävyihin.Sisustussuunnittelu Japandi sisustus nojatuoli

Japandi sisustus ruokailutila sisustussuunnittelu

Japandi sisustus olohuone - Rivin sisustussuunnittelu


Muodot

Rakenna kontrastia sekoittamalla pyöreitä ja kulmikkaita muotoja kuten isoja kulmikkaita sohvia ja pyöreitä pöytiä. Yhä enemmän kaupoista löytyy myös pyöreäkulmaisia sohvia ja tuoleja, joita voi yhdistellä suuriin, tummiin kaappeihin. Kannattaa myös yhdistää pehmeitä materiaaleja kuten bukleeta ja teddykarvaa kovien materiaalien (kivi, rauta, betoni, puu) rinnalle.Japandi sisustus pyöreät sohvapöydät - Rivin sisustussuunnittelu

Japandi olohuoneen sisustus - Rivin sisustussuunnittelu

Japandi sisustus ruokailutila - Rivin sisustussuunnittelu

Japandi sisustus - Japanilainen olohuone